Dell OptiPlex 7020 MT – sistem PC accesibil cu performanta buna!

Elegant, accesibil si destul de performant sunt principalele atuuri prin care sistemul desktop PC Dell OptiPlex 7020 MT se remarca fata de celelalte cateva modele ieftine de pe piata. Cu toate ca, laptopurile si dispozitivele mobile au acaparat piata in ultima perioada, calculatoarele inca mai sunt cautate de catre gameri, companii/firme, utilizatori normali, etc, datorita performantei ridicate si a utilizarii foarte utile cu ajutorul a doua sau chiar trei monitoare pentru o experienta impresionanta.

Sistemul PC de la Dell ofera un design elegant ce include o carcasa de tip Mini Tower, avand dimensiunile de 360 x 175 x 417 milimetri si o greutate de 9,4 kilograme. Placa de baza a sistemului de tip Business PC/Workstation se bazeaza pe chipsetul Intel Q87 Express si dipune de retea 10/100/1000 Mbps, sunet integrat si mai multe porturi ce permite conectarea produselor periferice importante pentru utilizarea PC-ului, mai exact 4x USB 3.0, 6x USB 2.0, 1x RJ-45, 1x VGA, 2x DisplayPort, 1x Casti, 1x Microfon, 1x Audio in, 1x Audio out si 2x PS/2.

Pe partea de hardware, sistemul PC Dell OptiPlex 7020 MT beneficieaza de o performanta decenta pentru utilizarea de la birou sau acasa, integrand procesorul Intel Core i3-4160, din a 4-a generatie de procesoare Haswell, cu doua nuclee ce ruleaza la o frecventa de 3,6 GHz, 3 MB dimeniune Cache si tehnologiile Intel Hyper-Threading, Intel Virtualization (VT-x), Intel 64, Idle States, Enhanced Intel SpeedStep, Thermal Monitoring Technologies si Intel Stable Image Platform Program (SIPP).Dell OptiPlex 7020 MT

Memoria RAM de tip DDR3 are o capacitate standard de doar 4 GB la frecventa de 1600 MHz, insa suficienta pentru office, navigarea pe internet, multimedia si chiar jocuri online sau mai mici, beneficiind insa de o memorie maxima de RAM de pana la 16 GB. Unitatea normala HDD cu o viteza de rotatie mare de 7200 rpm include o capacitate de stocare de 500GB, asigurand astfel stocarea sistemului de operare Linux Ubuntu 12.04 si a fisierelor importate pe care doriti sa le pastrati in siguranta.

Sistemul desktop PC de la Dell mai dispune de placa grafica integrata Intel HD Graphics 4400 pentru o performanta grafica destul de buna, in timp ce sursa de doar 290 W permite rularea la parametrii optimi a tuturor componentelor hardware, oferind totodata si un consum redus de energie pentru o utilizare de lunga durata.