HP Pavilion AK001NQ – laptop puternic cu un design deosebit!

HP Pavilion AK001NQ este un nou model de laptop echipat cu un hardware puternic si un design veninos pentru a fi mereu pregatit sa rezolve urmatoarea misiune epica, oriunde si oricand, conform descrierii companiei americane de IT Hewlett-Packard (HP), fiind inclus recent si in oferta eMAG, cel mai mare retailer IT din Romania.

Laptopul de la HP se remarca, in principal, prin noul procesor puternic Intel Core i7 din a 6-a generatie de procesoare Skylake, lansat in al treilea trimestru al acestui an, si o placa video dedicata NVIDIA din noua serie GeForce GTX 950M, oferind astfel performanta necesara pentru rezolvarea tuturor sarcinilor de zi cu zi. Pe langa cele doua componente de top, noul  model de laptop se mai remarca si prin un display cu o rezolutie mare, o memorie RAM buna, dar si prin unitatea HDD cu o capacitate de stocare suficienta.

In ceea ce priveste display-ul, acesta include un panou de tip IPS (iluminat din spate cu WLED-uri) cu o diagonala normala de 15,6 inch (39,6 centrimetri) la rezolutie mare Full HD de 1920 x 1080 pixeli, pentru imagini mari si clare atat in orice tip de continut (aplicatii, jocuri, multimedia, etc.), dar si caracteristica speciala Anti-Glare ce beneficieaza de o anti-reflexie foarte buna, fiind extrem de utila atunci cand utilizati laptopul afara sau in spatii luminoase. Cat despre aspect, HP Pavilion AK001NQ include o carcasa de culoare neagra ce dispune de un design cu accente de verde intens, o tastatura internationala cu iluminare din spate si touchpad HP Imagepad cu suport pentru gesturi multi-atingere.HP Pavilion AK001NQ

Noul procesor Intel Core i7-6700HQ, din a 6-a generatie de procesoare Skylake, ii ofera laptopului putere de procesare necesara oricarei aplicatie, program sau joc, datorita celor patru nuclee la frecventa mare de 2,6 GHz, care prin tehnologia Turbo Boost 2.0 de la Intel atinge o frecventa maxima de pana la 3,5 GHz, 6 MB Cache, tehnologiile Intel deja cunoscute si placa grafica integrata 530 ce dispune de o memorie grafica maxima de 1,7 GB si suport pentru rezolutia 4K la 60 Hz, oferind si o performanta grafica foarte buna si pe masura celei de procesare.

Memoria RAM DDR3L are o capacitate de 8 GB, destul de buna pentru aproape toate jocurile noi sau programele ce nu necesita o memorie RAM mai mare decat aceasta, in special cele de editare video/foto, etc., ocupand doar un singur slot de memorie. Capacitatea de stocare de 1 TB este asigurata de unitatea HDD cu viteza de rotatie de 5400 rpm, care va permite sa salvati toate fisierele dumneavoastra preferate.

Cu toate ca, solutia grafica integrata ofera o performanta video mare, compania a mai integrat si noua placa video NVIDIA GeForce GTX 950M ce dispune de o memorie dedicata DDR3L de 4 GB pentru o grafica excelenta, iar impreuna cu procesorul Intel Core i7 ofera o performanta hardware foarte puternica pentru un asftfel de dispozitiv portabil.

Laptopul HP Pavilion AK001NQ include un design deosebit si componente hardware de top, fiind disponibil la un pret decent in comparatie cu alte modele de pe piata.