Kindle Fire HDX – tableta buna de 8,9 inch cu o rezolutie impresionanta!

Kindle Fire HDX este o tableta de 8,9 inch din a treia generatie de tablete Amazon Kindle Fire, care vine cu un procesor performant de la Qualcomm, display IPS cu o rezolutie impresionanta si mai multe caracteristici multimedia foare buna, fiind perfecta pentru navigarea pe internet, vizualizarea continutului multimedia, jocuri online si nu numai.

Tableta de la Kindle dispune de un display IPS LCD cu o diagonala de 8,9 inch si rezolutie WQXGA (Wide Quad Extended Graphics Array) de 2560 x 1600 pixeli, care afiseaza imagini si clipuri video la o calitate superioara, beneficiind de unghiuri largi de vizualizare si culori perfecte (100% sRGB). In plus, design-ul simplu si elegant al acesteia include o carcasa de culoare neagra si un senzor de lumina ambientala, avand dimensiunile de numai 231 x 158 x 7,8 milimetri si o greutate de doar 374 grame.

Dispunand de o putere de procesoare foarte buna pentru navigarea pe internet si rezolvarea sarcinilor de zi cu zi, tableta este dotata cu procesorul puternic Qualcomm Snapdragon 800, realizat in procesor tehnologic de fabricatie pe 28 nm, care integreza nu mai putin de patru nuclee Qualcomm  Krait 400 ce ruleaza la o frecventa de pana la 2,3 GHz. In ceea ce priveste grafica, procesorul grafic Qualcomm Adreno 330 ofera rate ridicate de cadre pe secunda si o performanta grafica de calitatea consolelor, fiind de 4 ori mai mare fata de generatiile anterioare.Kindle Fire HDX

Capacitatea de 2 GB a memoriei RAM este mai mult decat suficienta pentru rularea fara probleme atat a sistemului de operare de la Android, cat si pentru aplicatiile si jocurile preinstalate si nu numai. Spatiul de stocare al tabletei de la Kindle are o capacitate de 16 GB, dintre care aveti disponibila un spatiu de aproximativ 11-12 GB pentru salvarea fisierelor multimedia preferate.

Cu toate acestea, tableta Kindle Fire HDX mai include o camera WEB principala de 8 MP (cu autofocus, blitz LED si capturare a imaginilor la rezolutie Full HD de 1080p), camera WEB frontala HD de 720p, doua difuzoare stereo cu tehnologie Dolby Digital Plus ce reda un sunet puternic si clar, dar si o baterie Li-Ion cu o autonomie de lucru de pana la 12 ore pentru un timp de incarcare de doar 5 ore.