X-FACT MTB Storm 26 – bicicleta de dama ieftina

In anul 1817 apare cu adevărat prima bicicletă cu roţi din lemn şi fără pedale, inventată de germanul Karl Dreis numită Laufmachine, iar prima bicicletă cu pedale a apărut în anul 1865, numită velociped. A urmat byciclul, apoi tricicleta pentru doamne şi persoanele cu prestanţă, după care au urmat tot felul de invenţii folosind diverse sisteme de pârghii, iar fenomenul bicicletelor a luat amploare la sfârşitul secolului 19. Odată cu emanciparea femeilor, bicicleta a apărut pe scară largă aducând cea mai importantă schimbare. În zilele noastre bicicleta reprezintă un hobby ca mijloc de relaxare, sport ca mijloc de competiţie şi necesitate ca mijloc de transport.

Din punct de vedere al categoriei, bicicleta se încadrează în categoria vehicul, în multe ţări, fiind supusă regulilor de circulaţie.

Bicicleta X-FACT MTB Storm 26″ este o bicicletă tip Mountain bike destinată pentru femei, cu cadru din oţel, având dimensiunea de 17 inch, cu un tip de furcă Zoom, cu suspensie şi un număr de 18 viteze Shimano Tourney. Dimensiunea roţilor cu anvelope este de 26 inch cu jante simple de aluminiu şi cu frână tip V-brake.

vBicicleta X-FACT MTB Storm 26

Această bicicletă X-Fact MTB Storm se încadrează într-o clasă superioară, având o greutate de aproape 18 kg.

Greutatea aceasta îi asigură stabilitate, evitând dezechilibrul. Fiind echipată cu schimbătoare de viteze Shimano Tourney îi conferă un plus de calitate, acestea reprezentând chiar garanţia calităţii. Deoarece roţile sunt echipate cu jante din aluminiu cu pereţi simpli, Bicicleta X-FACT MTB Storm 26″ nu este destinată urcărilor greoaie şi traseelor de pe munte, ci mai degrabă plimbărilor pe aleile din parc sau pe drumurile publice, putând fi adaptată la viteze mici.

Anvelopele deţin în componenta lor un compus dur, ce le oferă o aderenţă bună. La prinderea cleştilor pe cadru este aplicată vaselină mai multă, pentru a da mobilitate acestora.

Şeaua şi manşoanele sunt confecţionate din plastic dur, oferindu-le durabilitate în timp.

Ghidonul creează un unghi bun de vizualizare, ceea ce înseamnă că prezintă siguranţă în circulaţie.

Frânele V-Breke sunt din material plastic şi sunt prinse într-un set de manete, confecţionate tot din material plastic.

Fiind o biciletă de dama, aceasta poate deveni utilă şi folositoare, utilizând-o atât pentru recreere cât şi pentru exerciţiile de fitness. La conceperea acestei biciclete, producătorul s-a gândit să îmbine utilul cu plăcutul dar şi cu preţul care este destul de mic, putând fi achiziţionată şi de persoanele ce nu deţin un buget foarte mare.