Acer ATC-120 – calculator cu performante bune si pret accesibil!

Cand ma gandesc ca inca scriu articole pe un pc cu 4 GB RAM si un procesor dual-core imi vine sa ma las de scris, insa in viitorul apropiat chiar am in plan sa-mi iau o configuratie foarte puternica, ceva sa nu ma mai gandesc 4-5 ani ca mai am nevoie de o imbunatatire. Asa ca m-am decis foarte repede asupra unui brand si am ales Acer din 2 motive: pret mic si fiabilitate crescuta.

Acer ATC-120 este calculatorul pe care am pus ochii si am de cand sa-l achizitionez in urmatoarea perioada, un pc performant cu un procesor bun, o memorie mare si un spatiu de stocare mai mult decat suficient, as putea spune ca putem sa-l folosim si pentru gaming, la o asemenea configuratie nu cred ca este joc sa nu ruleze destul de bine.

Pentru cei care nu stiu, Acer este o companie taiwaneză de IT si conform WiKIpedia este al doilea furnizor de pe glob după numărul de PC-uri vândute, după compania HP, deci inca un motiv sa aleg Acer.

Intotdeauna mi-au placut design-ul calculatoarelor de la Acer, un design elagant, modele de parca zici ca sunt de pe alta planeta, iar Acer ATC-120 este complet black/negru si asta te face sa spui ca vei avea un calculator fioros, puternic si complet echipat chiar si pentru ultimile jocuri aparute.

Sistem Desktop PC Acer ATC-120

Dupa cum am spus si mai sus, configuratia este una foarte puternica, asa ca trecem in evidenta cele 4 caracteristici care il fac un super calculator:

Procesorul – discutam aici despre un AMD A8-6500 ce vine cu o frecventa de 3 GHz, insa partea interesanta este atunci cand cand PC-ul are nevoie de mai multe resurse, atunci proceosrul poate creste frecventa cu ajutorul tehnologiei Turbo Boost la 4.1 GHz, o frecventa destul de mare care poate face fata jocurilor si aplicatiilor mari.

Memoria RAM – 16 GB DDR3 si cu asta am zis tot ce era de zis pentru ca la aceasta capacitate putem spune fara drept de apel ca avem o viteza uluitoare

Spatiu de stocare – cred ca pot sotca si 500 de filme si 100 de mii de melodi si tot va mai ramane spatiu, discutam aici despre un HDD cu capacitatea de 3 TB.

Placa video – aceasta dupa cum bine stiti ajuta foarte mult in aplicatiile video si in jocuri, asa ca Acer ATC-120 ne uimeste cu o placa video dedicata ce are capacitatea de 2 GB, modelul este R7-240 si vine cu HDMI, DVI, LAN, 4 x USB 2.0 si 2 x USB 3.0.

Cam atat am avut de zis despre noul Desktop PC Acer ATC-120, acum concluzia ramane de partea dumneavoastra.

  • Model Procesor: AMD A8-6500
  • Frecventa procesor (MHz): 3 GHz si 41 CU Turbo Boost
  • Dimensiune Cache procesor (KB):4096
  • Capacitate: 16 GB
  • Capacitate HDD (TB): 3
  • Sistem de operare: FREE DOS