ASUS X540LJ-XX001D – laptop accesibil cu display HD LED de 15,6 inch si performanta mare!

ASUS X540LJ-XX001D este un laptop elegant de 15,6 inch din seria X a companiei taiwaneze de It ASUS, ideal pentru navigarea pe internet, redarea continutului multimedia preferat sau gaming la un nivel decent, remarcandu-se prin specificatiile hardware foarte bine echilibrate cu performanta mare, dar si a pretului accesibil in comparatie cu dotarile sale.

Display-ul de tip LCD LED dispune de o diagonala normala de 15,6 inch si rezolutie High Definition de 1366 x 768 pixeli, care permite afisarea unor imagini clare si de inalta definitie, fiind acoperit in acelasi timp cu un strat anti-reflexie pentru a oferi imagini la fel bune chiar si la exterior sau in locurile mai luminoase. In plus, cele doua difuzoare stereo integrate, cu tehnologia superioara SonicMaster, asigura redarea unui sunet decent, completand astfel intreaga experienta de vizualizare a laptopului de la ASUS.

Echipat cu procesorul Intel Core i3-4005U, din a 4-a generatie de procesoare Haswell, laptopul ASUS X540LJ-XX001D ofera o putere de calcul mare pentru utilizarea normala de zi cu zi, gratie celor doua nuclee la frecventa de 1,7 GHz. Pe langa acestea, procesorul de la Intel mai beneficieaza de un consum redus de energie, 3 MB dimensiune Cache, tehnologiile principale de la Intel si placa grafica integrata Intel HD Graphics 4400 pentru o grafica decenta.ASUS X540LJ-XX001D

Memoria RAM de tip DDR3 suporta o capacitate maxima de RAM de pana la 12 GB prin intermediul singurului slot de memorie integrat pe laptop, avand insa o memorie integrata de 4 GB la frecventa 1600 MHz, indeajuns pentru navigarea pe internet, multimedia sau chiar jocuri ce nu necesita performante ridicate. In ceea ce priveste stocarea, unitatea HDD cu viteza de rotatie de 5400 rpm include o capacitate decenta de 500 GB, oferindu-va posibilitatea de a stoca atat sistemul de operare dorit, cat si fisierele dumneavoastra preferate.

Compania taiwaneza ASUS a decis sa integreze pe laptop si o placa video dedicata de la nVIDIA, mult mai performanta decat cea grafica a procesorului de la Intel, mai excat modelul 920M din seria GeForce, care beneficieaza de o memorie video dedicata de 2 GB si tehnologia speciala NVIDIA Optimus pentru o performanta grafica foarte buna, indiferent de tipul continutului video pe care il rulati.