Dell Inspiron 5551 – laptop accesibil de 15,6 inch cu performanta decenta si Windows 10!

Dell Inspiron 5551 este un model de laptop accesibil de 15,6 inch din familia Inspiron 15 seria 5000 a companiei americane Dell, perfect pentru navigarea pe internet, multimedia si chiar jocuri online, impresionand prin display-ul HD LCD de 15,6 inch, specificatiile hardware decente si noul sistem de operare Windows 10 Home pe 64 de biti.

Laptopul de la Dell dispune de un display de tip LCD LED cu diagonala normala de 15,6 inch, rezolutie High Definition (HD) de 1366 x 768 pixeli si tehnologia speciala Dell TrueLife anti-reflexie, permitand astfel redarea unor imagini de foarte buna calitate atat la interior cat si la exterior sau in locurile mai luminoase. In plus, cele doua difuzoare stereo integrate cu o putere totala de 2 W si tehnologia superioara Waves MaxxAudio pentru un sunet clar si fara distorsiuni sau zgomote de fundal.

Echipat cu procesorul Intel Pentium N3540, laptopul accesibil de 15,6 inch asigura o putere de calcul foarte buna pentru orice tip de utilizare, datorita celor patru nuclee ce ruleaza la frecventa mare de 2,16 GHz, insa prin intermediul tehnologiei Intel Turbo Boost poate urca la o frecventa maxima de pana la 2,66 GHz, 2 MB Cache si a tehnologiilor Intel Virtualization Technology (VT-x), Intel 64, Idle States, Enhanced Intel SpeedStep Technology si Intel Smart Connect Technology.Dell Inspiron 5551

Memoria RAM de tip DDR3 are o capacitate de doar 4 GB la frecventa de 1600 MHz, indeajuns pentru utilizarea zilnica de acasa sau la birou, suportand insa o memorie maxima de RAM de pana la 8 GB cu ajutorul singurului slot integrat pe laptop. Unitatea HDD include o viteza de rotatie de 5400 rpm si capacitatea de stocare de 500 GB, care asigura stocarea sistemului de operare Windows 10 Home de la Microsoft si a mai multor fisiere multimedia preferate.

Pe partea de grafica, laptopul Dell Inspiron 5551 beneficieaza doar de placa grafica integrata Intel HD Graphics a procesorului de la Intel, cu o frecventa grafica de maxim 896 MHz, suport DirectX 11.2 si tehnologiile Intel Quick Sync Video si Intel Wireless Display, oferind o performanta grafica decenta peste asteptarile dumneavoastra. Cu toate acestea, laptopul mai beneficieaza de o camera WEB HD de 720p, un slot de carduri SD, SDHC si SDXC, dar si o baterie Li-Ion de 4 celule pentru o autonomie de lucru indelungata.