Combina frigorifica Indesit CAA 55 – pret, pareri si detalii tehnice

Combina frigorifica Indesit CAA 55Indesit este producatorul italian de electrocasnice renumit in special pentru aparatele electrocasnice de buna calitate pe care le-a adus in atentia consumatorilor romani de ceva ani incoace. Majoritatea produselor lansate de Indesit se remarca printr-un pret accesibil si, in general, fiabilitate peste media a ceea ce ne ofera si celelalte companii concurente.

Combina frigorifica Indesit CAA 55 este un exemplu foarte bun in acest sens, dat fiind faptul ca se incadreaza perfect in tiparul familiilor care nu dispun de un buget foarte mare. Ba mai mult, modelul ce urmeaza sa fie prezentat in cadrul acestei recenzii este considerat a fi unul dintre cele mai accesibile de pe piata!

Le recomandam achizitia acestui electrocasnic inclusiv studentilor care simt nevoia unei combine frigorifice. Pretul redus, consumul mic si tehnologia automata pentru dezghetare transforma modelul de fata intr-un best buy la inceput de an universitar.

La o prima vedere, Indesit CAA 55 nu ne spune nimic altceva decat ca avem de a face cu un model clasic de combina frigorifica, disponibila pe alb. Pozitionarea celor doua compartimente principale, frigider si congelator, este realizata astfel: frigiderul, pe care il vom accesa cel mai des, este amplasat in partea superioara, in timp ce congelatorul a fost dispus in partea de jos.

Directia de deschidere a usilor poate fi schimbata dupa bunul plac (reversibile). Manerele incorporate sunt dispuse in mod orizontal. Dimensiunile sale (174 x 54.5 x 58 cm) o transforma intr-un aparat electrocasnic excelent pentru camerele de camin, dupa cum subliniam mai sus, precum si pentru o garsoniera sau apartament cu o camera. Este un model de dimensiuni reduse ce isi poate face loc in orice cotlon al casei voastre!

Frigiderul propriu-zis vine insotit de doua rafturi fabricate din sticla reistenta la socuri. Rafturi reglabile, desigur, pentru a le putea aseza in functie de inaltimea recipientelor, alimentelor introduse spre pastrare. Nu lipseste de aici compartimentul destinat depozitarii fructelor si legumelor, iar pe usa gasim dispuse nu mai putin de trei suporturi de diferite inaltimi. Puteti lasa aici diverse recipiente, indiferent ca vorbim despre sticle de apa, cutii cu suc/ lapte, sau borcane cu zacusca, s.a.m.d. Din arsenalul acestui aparat electrocasnic nu lipsesc tava de gheata si suportul pentru oua.

Iluminarea interioara si sistemul de dezghetare intra in categoria celorlalte dotari pe care le are combina frigorifica Indesit CAA 55!

Volum net total al combinei este de 234 de litri, in conditiile in care doua treimi sunt destinate frigiderului (150 de litri), iar restul ii revine congelatorului (84 de litri). Spre deosebire de frigider, congelatorul nu dispune de sistem de dezghetare. Trebuie sa va ocupati in mod personal, periodic, de acest aspect mai putin placut. Capacitatea de congelare este una redusa (2 kg/ 24h), insa undeva la nivelul performantelor sale.

Mergem mai departe si mentionam sistemul Static Automatic Control, care promite sa ne pastreze alimentele proaspete pentru o perioada mai mare de timp. Senzorii dispusi la interior contribuie la mentinerea constanta a temperaturii. Termostatul reglabil este, iarasi, de mare folos, autonomia acestei combine intinzandu-se pana la 17 ore. Astfel, alimentele depozitate nu vor fi in pericol atunci cand va confruntati cu pene electrice sau defectiuni la panoul electric!

Consumul mic de energie electrica plaseaza combina frigorifica Indesit CAA 55 in clasa A+. Conform informatiilor furnizate de producator, acest model consuma cu pana la 20% mai putine resurse in comparatie cu modelele anterioare. Consumul anual se situeaza in jurul valorii de 256 kWh.

Concluzii

Faptul ca este o combina frigorifica de clasa A+ si ca poate functiona in conditii optime, fara energie electrica, 17h constituie doua avantaje peste care nu vom trece foarte usor. In schimb, din cauza capacitatii reduse, aceasta combina nu le poate fi de foarte mare ajutor familiilor numeroase, care obisnuiesc sa mearga la cumparaturi o singura data pentru toata saptamana. De asemenea, tot ca un impediment poate fi privit si sistemul de dezghetare neautomat!