Lenovo ThinkCentre E73 TWR – sistem desktop PC securizat si puternic!

Lenovo ThinkCentre E73 TWR este un nou sistem desktop PC de tip Business/Workstation ce ofera echilibrul perfect intre performanta si protectie, indiferent ca este utilizat acasa sau la birou, conform descrierii companiei chineze de IT. Noul calculator de la Lenovo dispune de o procesare superioara, securitate ridicata si de un consum eficient de energie, ajutand astfel la rezolvarea nevoilor dumneavoastra de la birou si nu numai.

Linia de calculatoare business ThinkCentre a fost introdusa pentru prima data in 2003 de compania IBM, insa odata achizitionata de catre compania Lenovo, aceasta a preluat si productia respectiva. Astfel, ThinkCentre E73 TWR este cel mai recent calculator dedicat in special pentru firme sau companii, fiind ideal pentru mediul bussines.

Pe partea de performanta, sistemul PC ofera o putere de calcul superioara cu ajutorul procesorului Intel Core i5-4460S, din a 4-a generatie de procesare Haswell, ce include patru nuclee la frecventa mare de 2,9 GHz, ajungand prin tehnologie Intel Turbo Boost la o frecventa maxima de pana la 3,4 GHz, 8 MB dimensiuni Cache si tehnologiile Intel vPro, Intel Hyper-Threading, Intel Virtualization (VT-x), Intel TSX-NI, Intel 64, Intel My Wi-Fi, Idle States, Enhanced Intel SpeedStep, Thermal Monitoring Technologies, Intel Identity Protection, Intel Stable Image Platform Program (SIPP) si Intel Small Business Advantage, dar si placa grafica integrata Intel HD Graphics 4600 cu o memorie video maxima de pana la 1,7 GB pentru o performanta grafica foarte buna.Lenovo ThinkCentre E73 TWR

Sistemul desktop PC ThinkCentre E73 TWR include o placa de baza de la Intel, bazata pe chipsetul H81 Express, care dispune de audio integrat HD (High Definition) Realtek ALC622 codec, retea integrata Realtek RTL8111GN (10/100/1000 Mbps) si sloturile 2x PCIe 2.0 x1 si 1x PCIe 3.0 x16 pentru montarea unei placi video dedicata, dar beneficieaza si de porturile 4x USB 2.0 (2x fata si 2x spate), 2x USB 3.0, intrare pentru microfon si casti, RJ-45, VGA, DisplayPort si un card reader.

Memoria RAM a calculatorului este de tip DDR3 si are o capacitate de doar 4 GB la frecventa de 1600 MHz, suficienta pentru aplicatiile si programele de office, insa ofera posibilitatea de a o extinde la o memorie maxima de pana la 16 GB cu ajutorul celor doua sloturi integrate pe placa de baza. Cat despre stocare, aceasta este asigurata de unitatea HDD cu viteza de rotatie de 7200 rpm si o capacitate de 500 GB pentru salvarea documentelor importante sau a fisierelor preferate.

Inainte de a incheia acest review, mai trebuie specificat faptul ca, noul sistem PC ThinkCentre E73 TWR de la Lenovo include o sursa cu putere de doar 180W si este disponibil la un pret accesibil.