Masina de spalat rufe Samsung Add-Wash WW70K44305W/LE – pareri si detalii

Samsung Add-Wash WW70K44305W/LE este o masina de spalat rufe performanta, care vine insotita de tehnologii de ultima generatie si se bucura de un consum redus de resurse (energie electrica, apa). Avem de a face cu un aparat electrocasnic compact, ce masoara 85 cm inaltime, 60 cm lungime si 55 cm latime, totul raportat la o greutate totala de 61 kg.

Specificatii tehnice

Masina Samsung este propulsata de un motor Inverter, care implica tehnologia motorului fara perii. Vibratiile sunt mai reduse ca intensitate fata de cele intalnite in cadrul altor modele, iar gradul de uzura vizibil diminuat gratie tehnologiei amintite anterior. Functioneaza silentios (54 dB – spalare, respectiv 74 dB – centrifugare), Samsung fiind recunoscuta la nivel mondial ca un pionier la acest capitol. Materialele fonoabsorbante, de negasit in alta parte, ne ajuta foarte mult in utilizarea masinii pe timpul noptii sau, de exemplu, atunci cand doarme copilul.

Samsung Add-Wash WW70K44305W/LE poate spala pana la 7 kg de haine la o incarcare, procesul avand loc in conditii optime datorita celor 1400 rpm prezente in specificatii. Numarul de rotatii poate fi ales de utilizatori in functie de tipul de haine trimise spre spalare pe intervalul 400 rpm-1400 rpm.

Sertarul construit pentru alimentarea cu detergent este unul special, permitandu-va sa folositi atat detergent solid, cat si detergent lichid. Din momentul in care a inceput programul de spalare, aveti posibilitatea de a actiona Child Lock pentru a elimina schimbarea sa in mod accidental. In plus, nu va mai trebui sa fiti atenti in permanenta la copiii care se joaca prin preajma masinii de spalat!

Informatiile de care aveti nevoie pentru a cunoaste parametrii spalarii sunt afisate cu ajutorul unui panou de comanda foarte modern, amplasat in partea superioara si dotat cu un afisaj de culoare albastra. Butoanele sunt responsive si va pot fi de folos atunci cand doriti sa amanati pornirea masinii de spalat (de la 3 pana la 24 de ore) sau sa alegeti viteza de centrifugare. Panoul de comanda ne ajuta sa aflam cat timp a mai ramas pana la finalizarea ciclului de spalare sau alte informatii ce se pot dovedi utile la un moment dat (indicator inchidere hublou, etape de spalare, diversi parametri, etc).

Butonul selector este inconjurat de pictograme destul de usor de descifrat. Simpla rotire a sa conduce catre schimbari ale parametrilor folositi in programul de spalare pe care l-ati ales.

Sertarul pentru detergent si balsam de rufe a fost amplasat in partea stanga a masinii Samsung Add-Wash WW70K44305W/LE. Sertarul dispune de trei compartimente, care ii ofera utilizatorului optiunea de a alege intre detergent lichid sau solid.

Hubloul masoara 30 de cm in diametru, se deschide de la dreapta spre stanga pana la un unghi de 135 de grade. Programele de spalare pot fi accesate foarte simplu prin intermediul grilei, acolo unde veti gasi si o alta serie de optiuni cu care a fost dotata masina de spalat. Cantitatea maxima de rufe acceptata depinde de volumul hainelor introduse, cat si a tipului de tesatura.

Se poate introduce in cuva o cantitate mai redusa de rufe, cu precizarea ca si apa folosita la curatare va scadea in mod proportional gratie sistemului automat de reglare a consumului de apa. Coroziunile isi fac simtita prezenta cu greu in cadrul acestui aparat electrocasnic, in conditiile in care modelul de fata a fost conceput cu o rezistenta electrica ceramica (Ceramic Heater).

Un alt aspect pe care am dori sa il atingem este design-ul interesant al tamburului Diamond, care este putin ondulat si beneficiaza de un design unic, astfel incat hainele delicate sa nu aiba de suferit in urma spalarii.

Peretii laterali ai Samsung Add-Wash WW70K44305W/LE au un rol deosebit in reducerea nivelului vibratiei si zgomotului produs in pe perioada functionarii, in special la stoarcere. Hainele trimise spre curatare sunt distribuite in mod uniform la interior si astfel se diminueaza vibratiile si zgomotul rezultate in timpul spalarii.

Tehnologii si functii ale masinii de spalat Samsung Add-Wash WW70K44305W/LE

Mergem mai departe si amintim de tehnologia Air Bubble Wash, cu ajutorul careia utilizatorii isi vor putea igieniza hainele in mod eficient. Bulele de aer ce patrund in tesatura sunt dispersate si genereaza o energie de impuls care ajuta masina sa functioneze fara probleme chiar si atunci cand temperatura apei este mai scazuta. Tesatura hainelor nu are de suferit foarte mult, avand in vedere ca Air Bubble Wash ajuta foarte mult la reducerea frecarii hainelor intre ele sau dintre haine si tambur.

Detergentul este activat in mod inteligent prin milioanele de bule existente, patrunzand rapid in material si eliminand petele existente. Masina de spalat propusa de Samsung are rezultate foarte bune la spalare chiar si atunci cand temperatura apei nu depaseste 15-20°C!

Daca aveti de spalat mai multe haine care nu necesita setari speciale, puteti apela la functia Memo, care retine parametrii spalarii anterioare. Acele setari raman in memoria masinii de spalat chiar si daca a fost scoasa din priza.

Un alt lucru demn de remarcat ar fi tehnologia Fuzzy Logic, care presupune existenta unui procesor si a mai multor senzori, cu ajutorul carora masina detecteaza automat cate kg de rufe sunt in cuva si, prin urmare, dozeaza inteligent cantitatea de detergent si timpul necesar pentru spalare.

Caracteristica Add Wash prezenta in denumirea modelului fabricat de Samsung face referire la o usa suplimentara prezenta pe hublou. Folosindu-ne de aceasta, practic, putem adauga alte haine pe care le-am uitat prin casa, chiar daca masina a inceput sa spele.

Programele de spalare

Pe Samsung Add-Wash WW70K44305W/LE puteti gasi 12 programe de spalare predefinite (extra-clatire, delicate, jeans, mixt, bumbac, lana, spalare mauala, sintetice, spalare rapida, etc.

Castigati timp cu ajutorul programului Spalare rapida, recomandat in cazul hainelor care nu sunt foarte murdare. Apasati pe butonul dedicat si, in 15 minute, puteti pune rufele la uscat. Hainele insotite de eticheta „a nu se spala in masina” si incaltamintea vor fi curatate apeland la programul Spalare manuala, in timp ce echipamentul sportiv va cadea in sarcina programului special conceput pentru acest tip de articole.

Mai gasiti disponibile aici si urmatoarele programele de spalare: mix, bumbac, prespalare, delicate (matase/ lana), sintetice, s.a.m.d.

Concluzii

PRO
  • raport bun calitate/pret;
  • motorul este foarte silentios;
  • constructie robusta si materiale de calitate;
CONTRA
  • poate deveni putin cam zgomotoasa atunci cand optam pentru 1400 rpm;