Masina de spalat rufe Slim Arctic EF5801A+

Arctic EF5801A+ este aparatul electrocasnic perfect pentru consumatorii care isi doresc o masina de spalat rufe capabila sa le satisfaca necesitatile, dar care, in acelasi timp, sa nu coste foarte multi bani. Masina de spalat prezentata astazi se potriveste de minune pentru casa de vacanta, acolo unde ajungeti de cateva ori pe an, sau pentru un apartament pe care urmeaza sa il inchiriati. Este ieftina si reprezinta o solutie buna pentru persoanele care tin foarte mult la propriul buzunar.

Masina de spalat analizata astazi imprumuta foarte mult din caracteristicile modelului precedent lansat de compania Arctic, si anume Arctic EF5800!

DESIGN

Primul lucru pe care dorim sa il punctam este aspectul exterior al masinii de spalat. Nu dispune de arsenalul de butoane pe care il intalnim, spre exemplu, in cadrul modelelor premium. Avem in fata noastra un model simplu, care nu se bucura de calitatea unor finisaje deosebite. Asa cum era de asteptat, pentru a o mentine la un buget redus de achizitie, producatorul turco-roman a apelat la materiale de o calitate inferioara.

Partea buna este ca poate fi utilizata inclusiv de persoanele in varsta, dat fiind faptul ca programele de spalare de pe selectorul principal sunt in limba romana.

Masina de spalat rufe Arctic EF5801A+ isi poate face loc, practic, in orice colt al apartamentului. La o adancime de 41.5 cm, incape fara probleme in baie, precum si in alte locuri inguste unde v-ati gasit sa o amplasati.

FUNCTII

Capacitatea de incarcare este de 5 kg, in timp ce turatia maxima de stoarcere este de 800 rpm. Cu alte cuvinte, va fi destul de dificil sa o folosim la curatarea covoarelor, plapumelor si, in general, la orice alt articol vestimentar de dimensiuni mari (geci, paltoane, etc). Se va descurca de minune atunci cand va fi folosita pentru cantitati mai reduse de rufe.

In alta ordine de idei, e bine de stiut ca Arctic EF5801A+ a fost prevazuta cu programe de spalare pentru o gama larga de tesaturi, si anume: bumbac, sintetice, lana, delicate, program rapid (30 minute), spalare manuala si clatire.

Un model ce va fi apreciat in randul gospodinelor ce obisnuiesc sa spele constant haine din bumbac. Aveti la dispozitie nici mai mult, nici mai putin de 6 programe de spalare special concepute pentru acest tip de tesatura!

Turatia de stoarcere, despre care am mentionat mai sus ca poate ajunge pana la 800 rpm, poate fi setata folosindu-va de cele trei trepte existente.

Desi nu a fost echipata cu functii suplimentare, aceasta monitorizeaza temperatura apei, viteza motorului si spumarea cu ajutorul a 4 senzori (tehnologia Smart Sensors).

ALTE INFORMATII SI CONCLUZII

Arctic EF5801A+ beneficiaza de un pret atractiv, promitandu-ne totodata cheltuieli minime atunci cand vine vorba despre factura de energie electrica. Clasificarea A+ o recomanda in acest sens!

Partea mai putin buna este ca, in timpul spalarii, devine zgomotoasa in raport cu alte modele, chiar si de capacitate 6-7 kg. Samsung sau LG produc modele performante cu un nivel maxim de zgomot de pana la 54 db. Masina Arctic (77 db) depaseste cu mult aceasta bariera, din pacate.

Spalarea zilnica a rufelor se va realiza in conditii foarte bune. Cu petele dificile, in lipsa unor optiuni avansate de spalare, veti avea nevoie de un ajutor suplimentar pentru a le indeparta.

In cazul in care doriti un model similar lansat de catre un producator concurent, trageti cu ochiul la Indesit Innex XWC61051W.

Aspecte pro si contra achizitionarii acestei masini de spalat rufe

PRO

  • pretul de achizitie este unul mic;
  • garantie pe perioada indelungata;
  • model slim ce nu ocupa foarte mult spatiu;

CONTRA

  • putin cam zgomotoasa pentru o masina de spalat cu o capacitate de 5 kg;
  • lipsesc anumite functii de baza, cum ar fi cea de reglare a temperaturii de spalare;