Samsung Eco Bubble WW60J4210LW/LE 800 – pareri si specificatii tehnice

Producatorul sud-coreean Samsung reuseste sa ne surprinda si in acest an cu o serie de masini de spalat moderne, care se bucura de imbunatatiri de la o generatie la alta, astfel incat utilizatorii sa fie pe deplin multumiti. Masina de spalat rufe Samsung Eco Bubble WW60J4210LW/LE are la baza o functie inovativa de spalare inteligenta sub actiunea bulelor de aer, care patrund in profunzimea tesaturilor si inlatura foarte usor murdaria. Aceasta reprezinta in acelasi timp modul prin care masina se pregateste de spalarea propriu-zisa, hainele introduse in cuva fiind imbibate cu apa pentru a inmuia murdaria existenta.

DESIGN

Modelul propus astazi nu este unul care sa ocupe foarte mult spatiu din incaperea unde va fi amplasata. Respecta dimensiunile standard din domeniu (85 x 60 x 45 cm), iar introducerea rufelor se realizeaza din partea frontala. A fost prevazuta cu un hublou de 25 cm in diametru, suficient de mare pentru a introduce cu usurinta si articole mai voluminoase (geaca de iarna, plapuma, paltoane, etc).

Se pot incarca pana la 6 kg de haine, cu precizarea ca acest model functioneaza silentios atat timp cat nu ne folosim de intreaga sa capacitate. Opinia generala a consumatorilor ce au testat acest produs este ca Samsung Eco Bubble WW60J4210LW/LE nu ne va deranja prin zgomotul produs atat timp cat am pus la spalat maxim 4 kg de rufe.

Cu ajutorul panoului de comanda veti beneficia de un acces facil la functiile masinii. Aveti prin preajma, de asemenea, butoanele prin care puteti selecta temperatura dorita, cat si programele de lucru sau viteza de rotatie. Afisajul LCD va sta la dispozitie cu cele mai importante informatii legate de timpul necesar finalizarii programului de spalare ales, precum si ceilalti parametri selectati in prealabil.

 

CARACTERISTICI TEHNICE

Unul dintre principalele lucruri pe care trebuie sa le avem in vedere la achizitionarea unei masini de spalat rufe este, cu siguranta, consumul de energie. Modelul lansat de Samsung consuma doar 0.72 kW/h in cadrul programului standard, fiind incadrat in clasa de eficienta A+++.

Tehnologia Eco Bubble, despre care aminteam si in deschiderea prezentarii, ajuta masina sa consume mai putin curent electric. Cum?  Samsung Eco Bubble WW60J4210LW/LE poate spala hainele in conditii optime la temperaturi mai scazute fata de alte modele concurente, rezultatele finale putand concura fara probleme cu cele obtinute in cadrul unei spalari obisnuite.

Inainte de inceperea ciclului de spalare, prin functia Eco Bubble se va amesteca detergentul cu apa si aer. Obtinem astfel bulele de spuma ce vor patrunde tesaturile intr-un mod mai eficient decat in cazul detergentului concentrat, iar rufele vor fi curatate eficient, cu un consum de energie redus, atat in apa rece, cat si in apa calda. Detergentul este activat prin intermediul bulelor si isi face loc prin tesatura, ajungand si actionand rapid in suprafetele pline de murdarie, desi temperatura apei este de 15-20°C.

FUNCTII SI PROGRAME DE SPALARE

Suntem incantati de acest model si prin prisma faptului ca a fost dotat cu o paleta vasta de programe si functii, pentru a acoperi toate necesitatile unui utilizator, si anume: programe speciale pentru tot felul de tesaturi (bumbac, colorate, sintetice, sensibile, lana, spalare manuala, baby protect, program sport, etc). Familiile cu copii mici se vor lasa pe mana programului de spalare baby protect, in conditiile in care producatorul a avut grija ca particulele de detergent sa fie eliminate in totalitate pentru ca pielea bebelusului sa nu aiba de suferit.

Amintim, de asemenea, prezenta programelor de spalare dark care (pentru hainele inchise la culoare), camasi si program rapid.

Atunci cand veti avea nevoie de o curatare profunda a hainelor (a se citi clatire suplimentara), e bine de stiut ca Samsung Eco Bubble WW60J4210LW/LE beneficiaza de aportul functiei Super Eco Wash.

Avem in fata noastra o masina de spalat prietenoasa inclusiv cu pasionatii de sport, care practica tot felul de activitati in aer liber. Se vor putea spala, deci, inclusiv costume de ski si alte echipamente din microfibre si spandex cu ajutorul functiei Outdoor.

In cazul in care, ocazional, doriti sa curatati haine care nu necesita o ingrijire speciala, puteti apela la modul Super Eco. Veti economisi energie electrica, iar consumul de apa va fi unul redus.

Cel mai rapid program de spalare este de 15 minute, fiind indicat pentru momentele cand sunteti pe fuga si nu doriti ca masina de spalat rufe sa functioneze in timpul cand sunteti plecat. Sau, ca o alternativa, puteti seta masina sa porneasca intr-un interval orar prestabilit!

Alte functii ce merita mentionate aici ar fi: sistem detectare spuma, programare intarziata, sistem siguranta impotriva copiilor si filtru auto-curatare (Smart Check).

Eventualele erori ce pot aparea la un moment dat sunt depistate cu ajutorul unui sistem inteligent de diagnosticare. Solutiile le puteti primi via smartphone prin simpla scanare cu LED-uri. Informatii mai multe in acest sens puteti primi consultand manualul de instructiuni inclus in pachetul de achizitie.

CONCLUZII

PRO

  • masina de spalat silentioasa;
  • spala si stoarce foarte bine, indiferent de programul ales;
  • raport calitate-pret foarte bun;

CONTRA:

  • multe programe de spalare cu o durata lunga;