Laptop ASUS X540LJ-XX170T – usor de transportat

Preţ  ASUS X540LJ-XX170T

Un laptop din seria X540 care vine cu un preţ foarte convenabil la reducere, echipat cu cel mai recent procesor Intel Core, dotat cu soluţii video seria Nvidia Ge Force 900 şi memorie RAM de până la 8 GB. Preţul se poate remarca la unul dintre cele mai cunoscute şi mai mari platforme de magazin  online. Producătorul taiwanez Asus a urcat pe locul 3 în acest an la categoria Recenzii, datorită produselor sale atractive, bine create şi de înaltă calitatea.

Aspect ASUS X540LJ-XX170T

Cu un design foarte subţire model ultra slim şi foarte elegant, cu o carcasă solidă dar în acelaşi timp foarte uşoară, aceasta cântărind doar 1,9 kg, acest laptop ASUS X540LJ-XX170T face parte din categoria Premium. Tastarea devine mult mai confortabilă cu ajutorul tastaturii internaţionale de tip chiclet, confecţionată dintr-o singură bucată. Având această construcţie  evită acumulările de căldură din zona suportului pentru palme. Materialul carcasei este realizat din plastic de culoare maron închis, iar dimensiunile sale sunt de 381.4 x 27.2 x 251.5 mm.

Caracteristici ASUS X540LJ-XX170T

Procesor: Procesorul acestui laptop este de la producătorul Intel şi este de tip Intel Core i5, deţinând tehnologia 14 nm cu 2 nuclee.  Pentru model s-a folosit  5200U pe arhitectura Broadwell, cu o frecvenţă de 2200 MHz şi Turbo Boast până la 2200 MHz. Procesorul grafic integrat este de tip HD Graphics 5500.

Display: Pentru display producătorul a folosit LCD LED, un ecran clasic cu suprafaţa lucioasă având caracteristica specială Glare, rezoluţia fiind de 1366 x 768 pixeli, iar diagonala de 15,6 inch, cu unghiuri de vizibilitate foarte bune.  Laptop-ul este dotat cu caracteristica specială TouchPad cu suport pentru gesturi multi-atingere 1 x USB Type-C.

Memorie: Memoria RAM DDR3 are o capacitate de 4 GB, cu memorie integrată 4096 MB şi o memorie maximă de 12 GB. Frecvenţa este de 1600 MHz cu un singur număr de sloturi.

Hard disk: Tipul de stocare folosit este un HDD de 1 TB cu o viteză de rotaţie 5400 rotaţii pe minut.

Placa video: Placa video dedicată este a producătorului nVidia cu tehnologia nVidia Optimus din seria Ge Force model 920M. Tehnologia nVidia Optimus se regăseşte la toate tipurile dotate cu CPU Intel Core i3/i5/i7 cu grafica inclusă în procesor. Aceasta are rolul de a reduce consumul bateriei, pentru a nu distrage utilizatorul cu întreruperi.  Memoria DDR3 are o capacitate de 2048 MB.

Multimedia: Sistemul audio este dotat cu difuzoare integrate şi microfon integrat cu tehnologia Sonic Master, oferind sunete excepţionale celor ce doresc ca sunetul să fie calitativ, acesta fiind redat cu fidelitate.  Din dotările sale mai fac parte unităţi de citire şi scriere DVD RW, cameră WEB VGA şi cititor de carduri SD/ SDHC/ SDXC.

Baterie: Alimentarea se face cu o baterie de tip Li Ion cu 3 celule.

Comunicaţii: Comunicarea se face prin reţea 10/100, Wireless 802.11 b/g/n şi Bluetouth 4.0.

Software: Sistemul de operare al acestui laptop ASUS X540LJ-XX170T, este Microsoft Windows 10 Home pe 64 de biţi, având inclus un trial de 30 de zile pentru Microsoft Office 365 Customers.

laptop-asus-x540lj-xx170t

Rewiew

La cumpărarea acestui laptop trebuie să ai în vedere trei lucruri şi anume durata de viaţă lungă a bateriei, care are o autonomie de 9 ore, o carcasă subţire uşor de transportat, ideală fiind pentru cei ce lucrează zi de zi pe el, precum şi un procesor puternic Intel Core i3. Design-ul este un exerciţiu de simplitate, neexistând nicio protuberanţă inutilă, iar liniile şi curbele sale curg  de la o margine la alta cu fluiditate şi eleganţă. Tastatura stilul chiclet este confortabilă şi spaţioasă. Display-ul are o tendinţă lucioasă având ca rezultat culori  mai puţin saturate, rezultatul fiind un ecran mai luminos cu unghiuri de vizibilitate de circa 180 de grade.

Argumente Pro: preţ bun, uşor de transportat, procesor puternic

Contra: display cu tendinţa lucioasă, carcasa din plastic