Laptop ASUS X540LJ-XX171D – Finisaje Elegante. Design Ultra-Subtire

Laptop-ul Laptop ASUS X540LJ-XX171D iese în evidenţă pentru valoarea şi ingeniozitatea lui, iar cele din seria aceasta sunt echipate cu procesoare Intel oferind un nivel foarte bun de performanţă. Dotat cu soluţii video dedicate din seria NVIDIA GeForce 900, un controller avansat pentru modulele de memorie, până la 8 GB este recomandat pentru utilizarea zilnică.

Laptop-ul din seria X este acum disponibil într-un nou model cu o textură a carcasei din plastic, având un design clasic în culori expresive. Această textură pe lângă faptul că este practică, oferă un aspect profesional şi rafinat. Carcasa are beneficiul de a fi rezistentă la zgârieturi şi poate fi ţinută în mână cu o mai mare precizie. Design-ul foarte compact al port-urilor de conectivitate  menţine profilul ultra-subţire a sistemului din Seria X540.
Acest model include în continuare interfetele  USB 3.0 si USB 2.0, pentru a asigura o compatibilitate perfecta cu toate device-urile de tip USB. Seria X540 oferă opţiuni de conectivitate suplimentară, cum sunt port-urile HDMI şi VGA pentru conectarea unor afişaje externe, cititor de card-uri a 3-in-1 SD/SDHC/SDXC, un port Ethernet RJ-45 şi o unitate optică DVD Super Multi.

asus

Seria ASUS X540LJ-XX171D este certificată pentru standarde înalte audio deţinând tehnologia Sony Master. Hardul Disk-ul HDD are o capacitate de stocare de 1T şi o viteză de rotaţie de 5400 rpm.  Eficienţa sonorului este garantată de difuzoare integrate şi microfon integrat, cât şi prin camera WEB de tip VGA Placa video dedicată provine de la producător chipset video Nvidia seria Ge Force, model 920 M, deţinând tehnologia Nvidia Optimus.

Laptopul ASUS X540LJ-XX171D deţine procesor Intel Core I7 -care este de tip Dual Core ce are la bază arhitectura Broadwell care-i oferă performanţe excelente. Acesta beneficiază de două nuclee având frecvenţa de 2400 MHz. Prin Turbo Boost aceasta creşte până la 3000 MHz,  modelul procesorului fiind  de tip 5500U.  Cipul a fost produs folosind tehnologia 14 nm, având integrat un procesor grafic HD Graphics 5500 şi un controller de memorie  DDR3- de 8 GB.  Capacitatea de memoriei RAM este de 4 GB ce poate creşte până la o capacitate maximă de 8 GB, memoria integrată fiind de 4096 MB cu numărul de sloturi ocupate 1/0 .

Display-ul deţine caracteristica specială Glare, de tip LCD LED în format High Definition, cu diagonala de 15,6 şi rezoluţia de 1366 x 768 pixeli. Pentru a beneficia doar de imagini de o calitate excelentă, tehnologia ASUS Splendid include un sistem de corecţie a temperaturii de culoare, permiţând  reproducerea unei palete de culori mai bogate si mai profunde. Aceasta dispune de patru moduri de afişare vizuală, ce pot fi accesate printr-o singură apasare de buton. Modul Culori Puternice optimizează contrastul pentru vizualizarea de fotografii sau clipuri video şi filme.

Comunicarea se face prin reţeaua 10/100, Bluetooth 4.0  şi Wirelese 802,11 ac, iar alimentarea se face cu o baterie de tip Ly Ion cu 3 celule. Caracteristicile speciale TouchPad cu suport pentru gesturi multi-atingere,  îi dau o şi mai mare eficienţă pe lângă celelalte funcţii şi tehnologii. Sistemul de operate este de tip Free Dos.

Dimensiunile acestui Laptop ASUS X540LJ-XX171D sunt de 381.4 x 27.2 x 251.5 mm şi o greutate de 1,9 kg. Deţine tastatură internaţională, cu tastatură numerică, având carcasa de culoare maro închis. Pentru a-ţi păstra documentele în siguranţă acesta deţine sistemul de securitate Kensington Lock.

Preţul aceastui laptop este destul de convenabil datorită performanţelor de funcţionare, de vizualizare şi  sonore şi este recomandabil, fiind foarte util.