Asus X555DG-DM012D – un laptop ideal

Nu am crezut niciodata ca cei de la ASUS vor domina piata laptopurilor, insa timpul a trecut si majoritatea au renuntat sa-si mai cumpere laptopuri de la HP care se supra-incing, laptopuri de la DELL care sunt din ce in ce mai slabe si mai scumpe, iar cei de la ASUS vin mereu cu modele noi, configuratii bune si preturi pe masura.

Asus X555DG-DM012D este unul din acele modele de care ai nevoie, un laptop puternic din toate punctele de vedere si un pret absolut uimitor de accesibil pentru aceasta configuratie. Daca este sa luam o configuratie asemanatoare de la un producator de top, atunci cu siguranta o sa observam diferentele de pret.

Nu vreau sa-l laud prea mult, insa nu am nici macar un motiv pentru care sa zic ca acest model nu este exact ce ne trebuie atat pentru gama office cat si pentru partea de gaming.

Asus X555DG-DM012D nu este un laptop gaming, insa cu siguranta vor merge foarte multe jocuri datorita placii video dedicate si datorita procesorului de ultima generatie de la AMD, sa nu mai zic si de capacitatea memoriei RAM care poate duce acest model spre partea de gaming.

Asus X555DG-DM012D

DE STIUT!

Atunci cand doresti sa-ti achizitionezi un laptop, trebuie sa ai in vedere cateva aspecte:

– sa stii la ce il folosesti
– bugetul maxim alocat
– configuratia dorita

Daca stii cele 3 aspecte, atunci poti spune ca stii pe ce model trebuie sa te indrepti, iar pentru acest buget (2500 lei), noi am ales laptopul Asus X555DG-DM012D.

Eu il folosesc mai mult pentru office, insa din cand in cand mai ma joc, iar daca ma joc inseamna ca am nevoie si de ceva puternic dar care sa nu depaseasca acest buget, asa ca am ales acest model care vine cu o configuratie exact pe gustul meu, discutam aici despre:

– procesor AMD Quad-Core 10-8700P care vine cu un numar de 4 nuclee si cu o frecventa de 1800 MHz, insa partea interesanta la acest procesor o reprezinta tehnologia TURBO BOOST care poate duce frecventa atunci cand este nevoie pana la 3200 MHz, deci mai multa putere atunci cand il punem la treaba.

– memorie RAM mai mult decat suficienta, discutam aici de 8 GB DDR3 si nu mai adaugam nimic pentru ca stim cu totii cat de importanta este aceasta memorie pentru un pc/laptop.

– display FULL HD, unul din putinele modele la acest pret care vine cu rezolutia de 1920×1080, plus de asta mai avem prezenta si tehnologia Anti-Glare.

– spatiu de stocare de 1000 GB, insa si aici avem o parte interesanta pentru ca viteza de rotatie nu este de 5400 cum ne-am obisnuit la vechile modele, asa ca avem 7200 rpm care ne ajuta la un transfer mult mai rapid.

– placa video dedicata – pentru ca tot am spus ca se apropie de un laptop gaming trebuie sa spunem ca vine cu un model ATI Radeon R5 M330 ce are o capacitate de 2048 MB.

Nu va mai retin cu informatii nefolositoare despre Asus X555DG-DM012D, doar va spunem ca este un laptop pe care il recomandam pentru pretul accesibil dar si pentru configuratia lui. Un model fiabil si puternic, de asta am avut si noi nevoie. Spor la cumparaturi.