Motosapa Forteco F60 cu un motor ce dezvolta 6,5 CP

Motosapa Forteco F60 este o sapă cu motor, fiabilă şi simplu de manevrat, care garantează siguranţa agricultorului prin discurile laterale pe care le deţine, deosebit de competitivă, fiind fabricată de fabrica Prisma din Bulgaria. Bulgaria este recunoscută în Europa pentru calitatea utilajelor agricole, fiind o ţară cu tradiţie în cultura agricolă şi cultura legumelor.

Motosapa uşoară ce cântăreşte doar 50 kg, poate fi folosită de bărbaţii ce fac agricultură dar şi de femeile mai tinere sau mai în vârstă ce îşi gospodăresc singure grădina de zarzavat sau grădiniţele cu flori.

Cu freza modulară de dimensiuni mici, poţi lucra în spaţii înguste din grădină şi din seră, şi poate fi dotată cu toate accesoriile pentru orice muncă pe care o ai de făcut în grădină.

Motosapa Forteco F60 are un motor OHV în patru timpi, cu o putere de 6,5 cp., deţine un piston cu răcire forţată pe aer şi capacitate cilindrică de 190 cmc, iar sistemul de ungere al motorului se face prin barbotare. Sistemul de pornire se face manual prin demaror cu sfoară iar sistemul de aprindere cu o bobină de inducţie.

Motosapa Forteco F60 cu 6,5 CP

Rezervorul cu o capacitate de 3,5 litri se alimentează cu benzină fără plumb, având un consum mediu al benzinei de 210-220 g pe oră. Baia de ulei are o capacitate de 0,6 l şi se alimentează cu ulei tip SAE 10w30, cu recomandarea de a se folosi ulei Honda, care are cele mai bune proprietăţi, însă se poate folosi orice tip de ulei cu specificaţia SAE 10w30.

Motorul este echipat cu senzor de ulei ce ajută la evitarea gripării motorului, atunci când nivelul de ulei scade, sau când s-a depăşit cota de înclinaţie de 25%.

Filtrul de aer este de tip cartuş de hârtie şi burete, ceea ce-i conferă o întreţinere foarte uşoară, reţinând toate impurităţile din aer şi crescând astfel durata de viaţă a motorului.

Ambreajul este de tip cablu şi rolă întinzător cu curea, reprezentând un sistem de ambreaj fiabil şi flexibil, iar în cazul în care freza este supusă la lucru pe teren mai dur cu buruieni, pietriş sau alte obstacole, sistemul de ambreaj cu curea reduce considerabil şocurile suferite de motor sau de cutia de viteze. Carcasa transmisiei este confecţionată din oţel şi este compusă din două bucăţi, sistemul de transmisie făcându-se prin transmisie pe lanţ şi are o singură viteză, doar înainte.

Ghidonul este reglabil în sus şi în jos, putând să-l adaptezi staturii tale pentru a nu sta aplecat şi astfel să provoci leziuni ale coloanei vertebrale. Comenzile se fac din maneta ambreajului şi butonul de oprire pe partea stângă. Freza de lucru la lăţime este reglabilă de la 30 cm până la 60 cm, putându-se segmenta în două bucăţi, având dispuse pe laterale discuri de protecţie pentru plante. Adâncimea de lucru este şi ea reglabilă de la 15 cm până la 30 cm, reglajul realizându-se cu ajutorul cuiului din spate, dispozitiv ce te ajută să deţii şi controlul motosapei.

Motosapa Forteco F60 are o construcţie simplă şi solidă şi este recomandată tuturor agricultorilor dar şi celor ce locuiesc la curte, şi doresc să nu mai muncească din greu pământul cu sapa manuală. Preţul este foarte mic, în comparaţie cu specificaţiile pe care le deţine şi dacă vrei să economiseşti timp pentru alte activităţi, este recomandabil să ţi-o cumperi.