Rotakt RO 500 – Motosapa Romaneasca, model 2016

Motosapa Rotakt RO 500 model 2106 face parte din gama utilajelor agricole Rotakt, cu rolul de a uşura activităţile agricole prestate în grădini, sere dar şi pentru muncile agricole de pe câmp. Motorul OHV în patru timpi, cu o putere de 7 cp, îţi asigură lucrări de calitate ale solului.

Motosapa Rotakt RO 500 este o sapă multifuncţională datorită faptului că poate fi accesorizată cu diferite tipuri de accesorii pentru arat, bilonat, prăşit, scos cartofi etc.

Motorul acestei motosape este dotat cu un piston cu răcire forţată pe aer şi are o capacitate cilindrică de 208 cmc, iar sistemul de ungere al motorului se face prin barbotare. Pornirea uneltei motorizate se face simplu, prin demaror cu sfoară. Capacitatea rezervorului de 3,6 l se alimentează cu benzină fără plumb, şi are un consum de combustibil de 210-220 g pe oră. Baia de ulei are o capacitate de 0,6 litri, alimentându-se cu ulei tip SAE 10w30, cu recomandarea de a utiliza ulei Honda, însă se poate utiliza orice tip de ulei ce are specificaţia SAE 10w30.

Motosapa Rotakt RO 500 model 2106, 7cp, latime de lucru 90 cm

Motorul este echipat cu senzor de ulei cu ajutorul căruia vei reuşi să menţii nivelul optim al uleiului şi astfel să eviţi griparea motorului şi momentul în care vei depăşi o înclinaţie a terenului de 25%.

Filtrul de ulei este în sistem de burete cu pahar decantor, ceea ce îţi uşurează modul de întreţinere a utilajului, nemaifiind nevoit să schimbi filtrele de hârtie sau burete, iar cu ajutorul sistemului de ambreaj cu curele vei reuşi să atenuezi considerabil socurile suferite de motor sau de cutia de viteze, pentru cazul în care vei întâlni porţiuni cu obstacole gen buruieni, rădăcini, pietriş. Fuliile sunt construite din metal rezistent, tratat termic iar curelele sunt prevăzute cu canturi pentru răcire.

Transmisia se face prin sistemul cutiei de viteze cu pinioane şi transmisie finală pe lant, având două viteze de mers înainte şi una de mers înapoi. Carcasa de transmisie este confecţionată din duraluminiu şi este dotată cu protecţie în partea de jos. Ghidonul este reglabil în sus şi în jos, cu posibilitatea adaptării la înălţimea pe care o ai, evitând astfel poziţia aplecată.

Comenzile se fac din maneta ambreajului, cu butonul de oprire pe partea stângă şi acceleraţia pe partea dreaptă.

Lăţimea de lucru a frezei este reglabilă de la 35 cm la 90 cm, freza sergmentându-se în două bucăţi, având dispus pe laterală discuri de protecţie pentru plante.

Adâncimea de lucru este şi ea reglabilă de la 15 cm la 30 cm, reglajul realizându-se cu ajutorul cuiului din spate. Are o greutate de 75 kg şi se poate manevra cu mare uşurinţă.

Preţul este unul mic şi se amortizează într-un timp real scurt. Dacă locuieşti la casă sau dacă esti agricultor ţi-o recomand cu toată încrederea.