Motosapa Prisma Trakia T90 R – usor de folosit

Bulgaria cunoscută pentru pentru tradiția în agricultură și pentru cultura legumelor, a adus pe piață utilaje de calitate, fabricate de compania PRISMA, la prețuri competitive în Europa.

Motosapa Prisma Trakia T90 R 6,5 CP are o greutate de 50 kg și vine în sprijinul agricultorilor dar și a gospodarilor ce locuiesc la curte, însă greutatea sa destul de mică o face folositoare și femeilor mai tinere sau mai în vârstă, ușurându-le munca la lucrul în grădina de legume, zarzavat, printre rândurile de flori, mai ales că este dotată cu accesorii multiple, pentru a acoperi toată gama de lucrări agricole din gospodărie.

Motosapa Prisma Trakia T90 este dotată cu motor OHV în patru timpi, cu un piston și răcire forțată pe aer. Are o capacitate cilindrică de 190 cmc iar sistemul de ungere al motorului este balbotaj. Sistemul de pornire al motosapei se face simplu, printr-un demaror cu sfoară, iar sistemul de aprindere se face cu o bobină de inducție. Rezervorul de 3,5 l se alimentează cu benzină fără plumb și are un consum mediu de 200-210 g pe oră. Baia de ulei are o capacitate de 0,6 l, iar tipul de ulei SAE 10w30, preferabil fiind uleiul Honda ce conține aditivi de o calitate mai bună, însă se poate folosi orice tip de ulei cu specificația SAE 10W30. Motorul este echipat cu sensor de ulei pentru a ști când nivelul de ulei a scăzut sau când te afli pe o pantă cu o înclinație mai mare de 25%. Filtrul de aer este compus din cartuș de hârtie și burete, ce reține toate impuritățile din aer, protejând astfel motorul și dândui o viață mai îndelungată.

Motosapa Prisma Trakia T90 R 6,5 CP

Ambreajul este format dintr-un cablu și rolă întinzător și două curele, conferindu-i fiabilitate și flexibilitate. În cazul în care freza este supusă pe un teren mai dur, cu pietre, denivelări, buruieni în exces și multe alte obstacole, sistemul de ambreaj atenuează șocurile suferite de motor sau de cutia de viteze. Fuliile sunt construite din metal rezistent, tratat termic. Are un singur sistem de transmisie și anume finală pe lanț cu două tipuri de viteze, una de mers înainte și una de mers înapoi. Ghidonul este reglabil în sus și jos, cu posibilitatea de a-l adapta la înălțimea ta pentru a putea lucra mai ușor. Freza de lucru la lățime este reglabilă de la 35 cm la 90 cm, și se poate segmenta în două bucăți, pe lateral având discuri de protecție pentru plante. Adâncimea de lucru este și ea reglabilă de la 15 cm la 30 cm, reglajul putându-se efectua cu ajutorul cuiului de reglaj. Profilul frezei este rotund iar cuțitele frezei elicoidale și tratate termic.

Motosapa Prisma Trakia T90 R 6,5 CP este destinată suprafețelor de până la 2000 mp, cu o duritate mai mică. Poate fi echipată cu toată gama de unelte agricole: plug, rariță, cultivator, plug cartofi etc.

Prețul este mic și o poti achiziționa în orice condiții, pentru a-ți ușura munca în gospodărie, reprezentând un real ajutor și pentru a economisi timpul.