Indesit EWSD 61051 W EU – pareri si detalii tehnice

Indesit EWSD 61051 W EU face parte din categoria masinilor de spalat rufe accesibile ca pret, dotate cu o paleta aproape completa de programe de spalare, dar care vine insa cu o serie de neajunsuri ce ne pot indeparta de raftul magazinului. Nu o putem prezenta ca fiind o masina foarte incapatoare si nici ca avand cele mai noi tehnologii de pe piata aparatelor electrocasnice, insa cu siguranta beneficiaza de un raport corect intre calitate si pret, la care vom adauga si alte avantaje pe masura ce ne apropiem de finalul acestui review.

Caracteristici tehnice

Masina fabricata de Indesit poate spala simultan pana la 6 kg de haine, ceea ce o incadreaza foarte aproape de nivelul inferior al gamelor prezente pe piata ( intre 4 si 12 kg).

Se bucura de o viteza decenta la stoarcere (pana la 1000 rpm), cu mentiunea ca unii consumatori pot cauta aparate ceva mai puternice. Gasim pe acest palier masini de spalat de 1200 rpm sau 1400 rpm, in functie de necesitatile fiecaruia.

Viteza la stoarcere poate fi reglata, adica micsorata, in cazul in care dorim sa curatam haine din tesaturi delicate sau incaltaminte, eliminand astfel riscul dezlipirii talpii. Desigur, consumatorilor care isi doresc ca dupa stoarcere hainele sa fie uscate aproape complet, le recomandam sa isi indrepte atentia spre un model din gama superioara.

Un alt parametru de care nu suntem pe deplin multumiti ar fi clasa de eficienta energetica din care face parte. Spre deosebire de modelele avansate, produsul marca Indesit a fost incadrat in clasa A+, ceea ce inseamna ca masina de fata consuma cu aproape 45% mai multa energie fata de una de clasa A+++. Chiar si in aceste conditii, masina de fata nu va atinge niciodata cifrele astronomice pe care le bifau in trecut modelele clasice!

Programe de spalare

Desi ieftina, masina de spalat Indesit EWSD 61051 W EU nu dezamageste la acest capitol. Se potriveste mai multor categorii de utilizatori, programele fiind clasificate dupa cum urmeaza: programe zilnice, programe pentru speciale si programe dedicate anumitor categorii de haine. In prima coloana vom gasi programele care necesita foarte putin timp (intre 20 si 59 de minute).

Programul pentru spalarea incaltamintei este din ce in ce mai raspandit. Ne scuteste din a petrece foarte mult timp spalandu-ne manual adidasii si tenisii pe perioada verii, atunci cand transpiram in exces din cauza caldurii. Acest program are grija ca numarul de rotatii per minut sa fie unul redus, copiind in mare parte spalarea manuala.

Persoanele care isi petrec foarte mult timp la birou si au nevoie de o tinuta office impecabila vor aprecia prezenta programului pentru camasi. Tesatura camasii este protejata, nu se sifoneaza, iar culorile nu se sterg in timp.

Echipamentul creat special pentru sportivi (din poliester) va fi spalat prin intermediul programului pentru articole sportive. Temperatura apei va fi la un nivel optim, astfel incat hainele sa nu aiba de suferit. Parametrii utilizati in cadrul fiecarei spalari sunt setati la valori optime, astfel incat hainele sa reziste in timp si sa prezinte portiuni spalacite.

Functii suplimentare

Extra Wash este butonul pe care il veti actiona in momentul cand nu veti fi pe deplin multumiti de modul in care a spalat masina. Sau cand nu s-a descurcat la indepartarea unei pete.

De asemenea, puteti face economie de energie prin apasarea unui alt buton – Energy Saver, in timp ce amanarea unui anumit program de spalare se poate realiza cu ajutorul timerului. Nu trebuie decat sa reglati ora la care doriti sa porneasca masina si, apoi, sa intindeti rufele proaspat spalate la uscat.

Concluzii

PRO

  • model slim, care ocupa putin spatiu in locuinta;
  • un set foarte bun de programe scurte si eficiente;
  • raport calitate/ pret excelent;

CONTRA

  • nu este un model incapator (doar 6 kg);