Slim Hotpoint WMSD723B – pareri si detalii tehnice

Hotpoint WMSD723B este genul de masina de spalat rufe care poate servi fara probleme unei familii de pana la 4-5 membri, cu o capacitate medie de incarcare (7 kg) si o viteza de centrifugare de 1200 rpm. Un alt detaliu foarte important este acela ca nu are nevoie de foarte multa energie electrica pentru a fi pusa in miscare. Face parte din clasa de eficienta energetica A+++, fiind etichetata la un pret mic in oferta retailerilor de produse electrocasnice.

Design

Spre deosebire de alte modele de masini de spalat, care parca se copiaza intre ele atunci cand vine vorba despre design, acest model beneficiaza de toate caracteristicele pe care ni le-am dori sa le aiba un aparat electrocasnic modern.

S-a apelat la un contrast placut de alb (cea mai mare parte a masinii) si negru (hubloul), masina putand fi instalata, practic, in orice colt al locuintei.

Utilizarea masinii este la indemana fiecaruia datorita pictogramelor intuitive amplasate pe fiecare buton existent pe panoul frontal. Undeva in partea dreapta a acestuia a fost distribuit un display LED prin intermediul caruia putem urmari toti parametrii spalarii – timp necesar pana la finalizarea ciclului de spalare, numarul de rotatii per minut, temperatura selectata, etc. Utilizatorii pot selecta manual temperatura apei, precum si viteza de centrifugare.

Masina de spalat Hotpoint WMSD723B este una slim, cantareste in jur de 67 kg si poate fi manevrata cu usurinta, date fiind dimensiunile sale (85 x 59.5 x 43.5 cm).

Caracteristici tehnice

Incarcarea masinii se realizeaza frontala, totul raportat la o capacitate ce nu poate depasi 7 kg. Un indicator destul de bun, daca e sa luam in considerare dimensiunile de mai sus. Tamburul este confectionat din inox, in timp ce cuva masinii a fost realizata din poliplex. Volumul tamburului este de 48 litri.

Masinile de spalat rufe consuma, in general, o cantitate importanta de resurse (energie, apa). Tocmai de aceea este foarte important la achizitionare sa urmariti daca dispune de senzori cu ajutorul carora sa poata seta automat cantitatea de apa de care are nevoie si, nu in cele din urma, sa nu fie un mare consumator de energie electrica.

Hotpoint WMSD723B face parte din clasa A+++ de eficienta energetica, in specificatii fiind mentionat un consum anula de 174 kW si, respectiv, 10667 litri de apa.

Cu alte cuvinte, consuma foarte putina apa si se prezinta bine si in ceea ce priveste centrifugarea (clasa B). Numarul de rotatii poate ajunge pana la 1200, semn ca rufele sunt aproape uscate in momentul cand vor parasi cuva in care au fost spalate.

Functioneaza silentios (58 dB la spalare, respectiv 74 dB la stoarcere), ceea ce o recomanda pentru a fi utilizata in timpul noptii, atunci cand pretul la energie este mai mic. Daca doriti sa nu fiti deranjati cand dormiti, puteti programa masina sa porneasca automat la primele ore ale diminetii.

Butoanele masinii de spalat rufe se pot bloca cu ajutorul sistemului de protectie impotriva copiilor.

Programe de spalare

Woolmark Platinum Care, eliberat de The Woolmark Company, certifica faptul ca aceasta masina de spalat respecta cele mai inalte standarde de calitate. Masina poate spala inclusiv hainele care vin insotite de eticheta „numai spalare manuala”.

Este important de stiut, de asemenea, ca Hotpoint WMSD723B a fost dotata cu tehnologia Anti-stain, prin care isi asigura utilizatorii ca este capabila sa indeparteze cele mai complicate pete. In cadrul acesteia, rufele se spala la 40°C, urcand ulterior la 43°C si pastrandu-se la un nivel constant.

Consumatorii au posibilitatea de a alege intre 12 programe de spalare, care acopera in mare parte toate nevoile membrilor familiei. Masina igienizeaza hainele in conditii optime si face fata fara probleme situatiilor delicate.

Concluzii

PRO

  • slim, design placut;
  • hublou de dimensiuni generoase;
  • capabila sa spele si hainele cu eticheta „spalare manuala”;
  • functia AUTO CLEAN;

CONTRA

  • un numar restrans de programe cu ajutorul carora putem spala cantitatea maxima admisa de 7kg;