Lenovo IdeaPad 300-15 – laptop mid-range de 15,6 inch cu performanta inalta!

Lenovo IdeaPad 300-15 este un model de laptop mid-range de 15,6 inch din seria IdeaPad 300 a companiei chinezesti Lenovo, recomandat in special pentru utilizarea zilnica de acasa sau la birou, care dispune de un dispay HD LED, specificatii hardware performante si foarte bine echilibrate, dar si de un pret destul de accesibil pentru a putea fi achizitionat de aproape oricine.

Laptopul de la Lenovo are un display de tip LCD LED ce beneficieaza de o diagonala normala de 15,6 inch, rezolutie High Definition (HD) de 1366 x 768 pixeli si rata de aspect a imaginii de 16:9, toate acestea contribuind la oferirea unor imagini  luminoase si clare la unghiuri bune de vizualizare. Cele doua difuzoare stereo integrate cu tehnologie Dolby Advanced Audio permit redarea unui sunet puternic si clar, completand astfel experienta vizuala a laptopului mid-range de 15,6 inch.

Pe partea de hardware, Lenovo IdeaPad 300-15 vine echipat cu un procesor puternic si de ultima generatie, mai exact modelul Intel Core i7-6500U din a 6-a generatie de procesoare Skylake, care asigura o putere de calcul mare pentru rezolvarea fara probeleme a tuturor sarcinilor zilnice de acasa sau la birou. Procesorul Intel Core i7-6500U, cu un consum redus de energie, dispune de doua nuclee ce ruleaza la frecventa ridicata de 2,5 GHz, ajungand prin intermediul tehnologiei Intel Turbo Boost la o frecventa maxima de pana la 3,1 GHz, 4 MB Cache, tehnologiile cunoscute de la Intel si placa grafica integrata Intel HD Graphics 520, suportand o performanta grafica decenta.Lenovo IdeaPad 300-15

Memoria RAM de tip DDR3L suporta o capacitate maxima de pana la 8 GB,  integrand insa o memorie standard de doar 4 GB la frecventa de 1600 MHz, indeajuns pentru utilizarea normala de zi cu zi, precum lucrul de la birou sau distractia de acasa. Unitatea spatioasa HDD include o capacitate generoasa de pana la 1 TB pentru stocarea sistemului de operare preferat sau a fisierelor de diferite tipuri, functionand cu o viteza de rotatie de 5400 rpm.

In ceea ce priveste grafica, laptopul Lenovo IdeaPad 300-15 dispune de placa video dedicata AMD Radeon R5 M330 cu memorie DDR3 de 2 GB si tehnologia speciala AMD Enduro Technology, beneficiind de o putere de procesare grafica foarte buna, ideala pentru gaming si editarea de continut video si fotografii la un nivel mai mult decat decent.