LG FH4G7TDN0 – pareri si detalii tehnice

Masina de spalat rufe LG FH4G7TDN0 vine in atentia noastra cu o capacitate buna de incarcare (8 kg), un set complet de programe de spalare si tehnologii noi, precum si un pret foarte bun de achizitie. O puteti gasi in oferta magazinelor online de pe la noi, cu precizarea ca vine insotita o garantie standard (2 ani) si livrare gratuita la domiciliu.

Caracteristici tehnice

Capacitatea maxima de incarcare este de 8 kg, prag pe care va recomandam sa nu il depasiti pentru a avea mereu haine curate si foarte bine stoarse. De asemenea, daca nu respectati acest indicator va puteti trezi ulterior cu urme detergent pe rufele proaspat scoase din masina.

Comparativ cu alte modele din clasa sa, o putem considera ca fiind un pic mai voluminoasa (60 x 55 x 85 cm), prezentand totodata avantajul ca putem spala mai multe haine intr-un singur ciclu.

La o turatie maxima de 1400 rpm, garantata de producator, hainele vor parasi cuva aproape uscate. Astfel, nu veti mai petrece foarte mult timp asteptand sa se usuce pentru a le imbraca!

Fiind o masina de spalat de ultima generatie, era de asteptat sa fie incadrata in cea mai performanta clasa energetica (A+++), venind dotata cu o serie de tehnologii despre care vom discuta pe larg in continuarea prezentarii noastre.

LG FH4G7TDN0 a fost prevazuta cu un motor situat in centrul tamburului, ceea ce conduce la o reducere drastica a numarului de piese existente. Drept urmare, acest aparat electrocasnic promite o viata mai lunga, garantand in acelasi timp faptul ca va functiona silentios, fara a crea un zgomot deranjant.

Din nou, 6 Motion este o noutate cu care vine LG pentru ca masina sa se comporte exemplar indiferent de tipul de tesatura. Tamburul este programat sa se miste in 6 moduri („stepping”, „filtration”, „scrubbing”, „tumble”, „rolling” si „swing”), in functie de tipul de material introdus in masina.

Electrocasnicul lansat de LG este unul inteligent datorita functiei Smart Diagnosis. Aceasta ne ajuta sa depistam erorile ce pot aparea pe parcursul functionarii sale. Daca auziti sunete ciudate in timpul spalarii, este suficient sa mergeti cu smartphone-ul la masina pentru a primi un raport al diagnoei. Cele mai banale probleme pot fi reparate si de persoanele care nu au cunostinte in domeniul instalatiilor si al aparatelor electrocasnice.

Masina de spalat functioneaza ca oricare alta: trebuie sa introduceti hainele in masina de spalat, adaugati detergent in sertarul amplasat in partea stanga si, apoi, va folositi de butonul situat in plan central pentru a selecta programul de spalare dorit. In coltul dreapta sus se gaseste display-ul, inconjurat la randul sau de cateva butoane prin care se pot seta urmatorii parametri: turatia maxima, temperatura apei, cand sa inceapa ciclul de spalare si o serie de alte functii la fel de importante.

Programe de spalat

In jurul butonului selector puteti gasi nici mai mult, nici mai putin decat 13 programe de spalare. In cazul in care nu vi se par a fi multe, puteti fi linistiti din acest punct de vedere, deoarece acopera cu succes toate nevoile unui consumator obisnuit.

Avem la dispozitie doua programe destinate articolelor din bumbac, program mixt (bumbac si sintetice), si alte programe la care putem apela ori de cate ori introducem in cuva haine din materiale pretentioase (lana, casmir, etc).

Cu Baby Care va asigurati ca nu vor ramane urme de detergent dupa incheierea ciclului de spalare. A fost special conceput pentru bebelusii care au pielea sensibila, iar reziduurile de detergent ii pot afecta in mod negativ. Pe langa hainele obisnuite, cu ajutorul masinii LG FH4G7TDN0 puteti spala si lenjerie de pat, perne si covoarele animalelor de companie. Duvet este programul de spalare care se ocupa de toate acestea!

Echipamentul folosit in cadrul activitatilor sportive, care capata destul de usor un miros neplacut, cade in sarcina programului Articole sportive. Exista, dupa cum spuneam, si programe de spalare create pentru articolele mai pretentioase – Delicate (articole din matase, perdele, s.a.m.d.), Articole din lana, program intensiv cu ajutorul caruia puteti indeparta petele problematice. La polul opus, ca timp necesar finalizarii ciclului de spalare, gasim programul rapid (30 minute)!

Optional, puteti selecta o clatire sau stoarcere suplimentara pentru situatiile mai deosebite.

Concluzii

PRO

  • usor de montat;
  • programe de spalare ce pot fi utilizate de orice membru al familiei;
  • functioneaza silentios, indiferent de incarcatura;

CONTRA

  • touchscreen sensibil, ce poate fi actionat accidental cand va aflati prin preajma masinii;