Motosapa BSR LY 500 – o unealta performanta

Motosapa BSR LY 500- 7 CP transmisie fonta si priza de putere este o motosapă cu o construcție solidă, dar foarte simplă și face față celor mai dure terenuri, cu denivelări buruieni, pietris etc. pe suprafețe de până la 10.000 mp, cu o productivitate de lucru de până la 400-500 mp, la două treceri.

Motosapa BSR LY 500- 7 CP deține un motor OHV în patru timpi, cu piston și răcire forțată pe aer. Capacitatea cilindrică a acestui motor este de 208 cmc, cu sistem de ungere balbotaj și o putere de 7 cp. Sistemul de pornire al motosapei este foarte simplu, făcându-se cu demaror manual cu sfoară. Aprinderea se face cu sistem de inducție cu aprindere. Rezervorul cu o capacitate de 3,6 litri, se alimentează cu benzină fără plumb, având un consum mediu de 210-220 g pe oră. Baia de ulei are o capacitate de 0,6 l, iar tipul de ulei ce poate fi folosit este SAE 10w30.

Recomandabil ar fi uleiul Honda, însă se poate folosi orice tip de ulei cu specificația SAE 10w30. Baia de ulei deține sensor de ulei cu ajutorul căreia se poate evita griparea motorului. În cazul în care cantitatea de ulei a scăzut sau în cazul în care ai depăpșit cota de înclinație de 25%. Filtrul de aer este compus din burette cu pahar decantor, conferindu-i o întreținere foarte ușoară, nemaifiind nevoie să schimbi filtrul de burette sau de hârtie, crescând astfel durata de viață a motorului. Sistemul de ambreaj al motosapei, este un ambreaj cu cablu și rolă întinzătoare și două curele dințate cu răcire, fiind flexibil și fiabil. În cazul în care freza este supusă la lucru pe un teren mai dur, cu pietre, rădăcini și alte obstacole, sistemul de ambreaj cu curele atenuează socurile suferite de motor și cutia de viteze. Fuliile sunt consfecționate din metal rezistent, tratat termic, iar curelele sunt prevăzute cu canturi pentru răcire. Carcasa de transmisie este din fontă, iar transmisia se face de la cutia de viteze cu pinioane la transmisia finală pe lanț.

BSR LY 500 7

Această motosapă LY500 este dotată cu priză de putere laterală atașată la cuția de viteze, cu ajutorul căreia poți acționa diferite accesorii cum ar fi pompa de apă sau semănătoarea. Freza reglabilă de la 80 cm la 100 cm se segmentează în două bucăți, pe laterale având discuri de protecție pentru plante. Adâncimea de lucru este și ea reglabilă de la 15 cm la 30 cm, reglajul realizându-se cu ajutorul cuiului de reglaj, ce se află în spate. Dispune de 24 de cuțite dispuse câte 12 pe fiecare parte, iar transportul se face pe 2 roți groase și o roată frontală de înaintare. Are o greutate de 75 kg, iar această greutate te ajută să controlezi utilajul în deplină siguranță.

Motosapa BSR LY 500- 7 CP transmisie fonta si priza de putere are inclus pachetul B05001025 ce conține roți de 400×8, o rariță reglabilă, plug pentru arat, roți metalice și o cuplă pentru accesorii.

Prețul este foarte accesibil și dacă îți place agricultura în toate înțelesurile ei, ți-o recomand cu toată încrederea.