Motosapa BSR LY 920 cu 7 CP -latime lucru 100 cm-sasiu inalt din fonta-priza de putere-ambreiaj blocabil – puternica si ieftina

Ca să ai rezultate deosebite ale unei munci grele, trebuie să fii dotat cu utilaje corespunzătoare. Ajutorul vine din partea inginerilor, care s-au gândit să inventeze unelte pentru agricultorii ce lucrează pământul din grădină sau de pe câmp.

Motosapa BSR LY 920 cu 7 CP este o motosapă cu lăţimea de cultivare de 800 – 1000 mm şi adâncimea de cultivare de 150 – 300 mm. Această mătăsapă are un motor OHV în patru timpi, un piston şi răcire forţată cu aer.

Motorul are o capacitate cilindrică de 208 cmc, cu un cuplu maxim al motorului de 12.0 Nm şi 2500 rotaţii pe minut, iar sistemul de ungere este un sistem barbotaj. Pornirea motocoasei se face în sistem manual cu un demaror cu sfoară, iar sistemul de aprindere cu o bobină de inducţie. Are o capacitate a rezervorului destul de mare, faţă de alte motocoase, de 5 l şi se alimentează cu benzină fără plumb.

Motosapa BSR LY 920 cu 7 CP -latime lucru 100 cm-sasiu inalt din fonta-priza de putere-ambreiaj blocabil

În ceea ce priveşte uleiul de motor, acesta trebuie folosit doar cel recomandat şi anume Honda sau orice tip de ulei cu recomandarea SAE 10W30. Motorul este echipat cu un senzor de ulei,cu ajutorul căruia se poate evita griparea motorului în cazul în care cantitatea de ulei a scăzut sub nivel, sau în cazul în care se depăşeşte o înclinaţie a terenului de 25 de grade.

Are un consum al benzinei de 210220 g/CP/oră. Toba de eşapament este foarte mare, supradimensionată, care cu ajutorul rezervorului de capacitate tot foarte mare, se poate lucra fără pauză timp de 5 ore. Filtrul de aer are o capacitate foarte mare de filtrare, ceea ce face ca motorul să nu se încălzească foarte tare, şi este din burete, conferindu-i o întreţinere deosebit de uşoară, fără a fi nevoit să schimbi buretele, crescând astfel durata de viaţă a motorului. Dimensiunile motorului sunt de 415x380x390 mm şi are o greutate de 17 kg.

Ambreajul este format din cablu şi rolă întinzător cu două curele dinţate cu canturi pentru răcire. Acest sistem de ambreaj este foarte uşor şi foarte flexibil. În cazul în care lucrezi cu freza pe pământ mai dur, cu rădăcini, pietre, lemne sau diferite alte obstacole, sistemul de ambreaj cu curele atenuează şocurile suferite de motor. Fuliile sunt construite din metal rezistent termic.

Sistemul de transmisie se face printr-o cutie de viteze cu pinioane şi transmisie finală pe lanţ. Are două viteze de transmisie inainte şi una inapoi. Ghidonul este reglabil în sus şi în jos în trei poziţii şi câte una stânga şi dreapta. Freza de lucru are o lăţime reglabilă, cuprinsă între 70 şi 120 cm, iar acesta se realizează cu ajutorul cuiului de reglaj, ceea ce face să deţii controlul utilajul în deplină siguranţă. Profilul frezei este hexagonal iar cuţitele frezei sunt elicoidale, tratate termic şi deţin autoascuţire.

Greutatea motosapei este de 85 kg şi face faţă celor mai dure suprafeţe de teren de până la 15000 mp, cu o productivitate la două treceri de 400-500 mp/oră. Poate fi echipată cu toată gama de accesorii şi anume: plug, plug pentru cartofi, rariţă, cultivator, roţi metalice, cositoare, remorcă, pompă de apă etc.