Motosapa WM 500 – motor in 4 timpi de 7 CP

Motosapa este o unealtă uşoară echipată cu motor, utilă în agricultură pentru săpături uşoare în grădini, sere, solarii şi la munca câmpului. Aceasta uşurează munca agricultorului reducând timpul de lucru şi dând un randament ridicat. Motosapa îndepărtează buruienile şi săpă pământul, în sistem automatizat, fără ca tu să depui un efort fizic deosebit, cu rezultate excelente pe toată suprafaţa lucrată.

Motosapa WM 500 are un tip de motor OHV denumit BSR WM 170 F, în patru timpi, cu piston şi sistem de răcire forţată cu aer. Are o capacitate cilindrică de 208 cmc cu un cuplu al motorului de 2500 rotaţii pe minut, şi o putere calculată la 3600 rotaţii pe minut. Sistemul de ungere al motorului este tip balbotaj, iar sistemul de pornire la motosapei se face manual prin demaror cu sfoară şi iar sistemul de aprindere cu o bobină cu inducţie.

Acest tip de motosapă se alimentează cu benzină fără plumb şi are o capacitate a rezervorului de benzină de 3,6 l, iar a baiei de ulei de 0,6 l. Uleiul pentru motor trebuie să aibă specificaţia SAE10W30. Motorul este dotat cu senzor pentru ulei, evitând astfel griparea sa, în cazul în care cantitatea de ulei a scăzut sub nivel sau în cazul în care ai depăşit înclinaţia terenului de 25 de grade.

Motosapa WM 500 -7 CP cu far si freza

Filtrul de ulei este tip aer-burete şi pahar decantor cu ulei pentru o întreţinere foarte uşoară, fără a mai fi nevoie să schimbi filtrul din burete, crescând astfel durata de funcţionare a motorului.

Ambreajul mosapei este flexibil şi foarte uşor, având un cablu şi rolă întinzător şi 2 curele dinţate cu răcire. În cazul în care motosapa este supusă la lucru pe pământ foarte dur cu pietre şi buruieni, sistemul de ambreaj cu curele atenuează şocurile suferite de motor sau de cutia de viteze.

Sistemul de transmisie al motosapei se face printr-o cutie de viteze cu 2 trepte de viteze înainte şi una înapoi, cu pinioane şi transmisie finală pe lanţ. Ghidonul este reglabil în trei poziţii, în funcţie de înălţimea pe care o ai pentru a nu sta adus de spate şi pentru ca tu să poţi lucra foarte uşor. Freza de lucru are o lăţime de 100 cm şi poate fi reglată. Aceasta are un profil hexagonal şi poate fi segmentată în două bucăţi, pe laterale având dispuse discuri de protecţie pentru plante.

Adâncimea de lucru este reglabilă de la 15 cm – 30 cm, aceasta făcându-se cu un cui de reglaj, care te ajută în acelaşi timp să ai un control deplin al utilajului.

Dimensiunile sale sunt de 810x390x750 mm şi are o greutate de 75 kg.

Motosapa WM 500 are un design simplu, cu roţi de transport, un far pentru a vedea chiar şi pe timpul serii şi o construcţie solidă. Face faţă unei suprafeţe de lucru de până la 1 ha şi are o productivitate la două treceri de 500 mp pe oră.

Preţul Motosapa WM 500 nu este unul costisitor şi poate fi amortizat într-un timp foarte scurt, datorită randamentului de lucru. Dacă îţi place agticultura şi o pui în practică, îţi recomand Motosapa WM 500 -7 CP cu far si freza 100 cm – cutite mari.