Robot de bucatarie Tefal MasterChef Compact QB207138 – Util pentru bucatarie

Tefal este un producător francez de vase şi aparate mici de bucătărie şi este deţinut de Grupul SEB. Compania este recunoscută pentru  vasele de bucătărie, create astfel încât să necesite mai putin ulei şi grăsime, decât măsura standard. Tefal a creat linia de roboţi de bucătărie, destinaţi să uşureze munca gospodinelor chiar şi a bărbaţilor singuri. Acesta poate efectua operaţiuni de tăiere a legumelor în diverse formate mărunţit, feliat, tocat, frământarea aluatului sau pentru făcut diverse sucuri din legume şi fructe.

Robotul de bucatarie Tefal MasterChef Compact QB207138 are o putere de 700 w şi deţine funcţiile de Kitchen Machine, Blender şi Maşină de tocat. Accesoriile utilizate sunt: 1 bol cu o capacitate de 3,5 litri, 1 blender cu capacitatea de 1 litru,  capac, ustensilă sau dispozitiv pentru tăiere sau feliere, malaxor sau cârlig pentru aluat, tel de sârmă, pentru diverse acţiuni. Acesta a fost dotat cu 4 trepte de viteză pentru a putea acţiona în funcţie de ceea ce prepari sau de necesitate. Punerea în funcţiune a acestor viteze, se face rotind butonul variator pe viteza dorită în funcţie de reţeta pe care o prepari. Spre exemplu, pentru frământarea aluatului se utilizează dispozitivul de tip malaxor, pe viteza:

ALL RIGHTS GIVEN1. Se pot frământa până la 500 g făină pentru aluatul de pâine, 250 g pentru aluaturile dospite, având un timp maxim de acţionare de 13 minute. Se pot adăuga alimente sau ingrediente prin orificiul capacului, chiar şi în timpul preparării. Pentru a opri acţiunea,  se reduce butonul la zero.

Pentru prepararea maionezei, a diverselor sosuri, creme, albusuri, frişcă se utilizează telul de sârmă cu o cantitate de conţinut alimentar de până la 500 ml, având un timp de acţionare de maxim 10 minute. În funcţie de natura legumelor sau a fructelor, bolul blender îţi permite să prepari o cantitate  de până la 1 litru  de amestecuri groase şi până la 0,75 l pentru amestecuri lichide. Blenderul se utilizează pe o viteză de la nivelul 3 până la nivelul 4.

Pentru răzuire sau feliere,  se ataşează adaptorul dispozitiv special pentru răzuire sau pentru feliere legume. Acesta se pune în funcţiune, rotind variatorul pe viteza 3 şi se introduc legumele în tubul de alimentare al suportului,  ghidându-le cu ajutorul împingătorului din dotare,  având un timp maxim de acţionare de 10 minute. Cu tamburii din dotare se pot obţine răzuire grăsieră şi răzuire fină pentru morcov, ţelină, diverse rădăcini legumicole, cartofi, brânză şi multe altele iar pentru feliere grosieră, legume si fructe de genul cartofi, ceapă, castraveţi, mere, sfeclă etc.

Cu dispozitivul de tocare se pot toca în câteva secunde cu modul Pulse, carne, smochine uscate, caise uscate şi multe altele.

Pentru design, Tefal a folosit o carcasă rezistentă în culorile alb şi gri în formă ovoidală, având dispus pe aceasta logo-ul Tefal MasterChef Compact. Preţul este accesibil şi dacă îţi doreşti un ajutor de nădejde în bucătărie, ţi-l recomand cu toată încrederea.