Toshiba Satellite C40-C-10Q – laptop office cu pret redus

Toshiba Satellite C40-C nu vine cu performante mari la pachet, insa ecranul de 14 inch face si pretul accesibil sunt principalii factori care il fac sa fie potrivit pentru aplicatii Office in orice moment.

Avand un procesor Intel Celeron N3050, cu o frecventa de 1600 MHz, Toshiba Satellite C40-C nu exceleaza la viteza, insa se misca bine in aplicatii de baza, care nu solicita resurse puternice. Dar, acest laptop are totusi alte avantaje: pretul sau redus si dimensiunea ecranului care il face sa fie potrivit pentru lucru chiar si atunci cand sunteti pe drum.

Carcasa este impresionant de eleganta pentru un laptop care costa pana in 1500 lei. S-ar putea sa fie complet facuta din plastic, insa in loc de materialele glossy negre sau mate standard, veti obtine un aspect ca de metal, lucru care ridica acest laptop peste celelalte variante de laptop similare ca performante. Nu e atat de usor de distins ca violetul si albastrul brandurilor HP si Asus, dar Toshiba foarte rar se abate de la nuantele de gri folosite pentru carcasele laptopurilor.

Oricum ceea ce conteaza este ca materialul este de buna calitate si se simte bine la atingere. Tastele au un feedback rezonabil, iar touchpadul poate fi utilizat cu usurinta.

Daca aveti in vedere ca acest laptop este mai mult unul dedicat pentru office si internet, decat pentru aplicatii multimedia, atunci nu ar trebui sa intampinati probleme. Procesorul nu este atat de rapid, iar memoria de 2 gb poate parea insuficienta. Dezavantajul este ca nici nu o mai puteti extinde. Deci trebuie sa aveti in vedere acest lucru. Dar, oricum spuneam ca displayul de 14 inch este principalul avantaj al acestui laptop ieftin.


Toshiba Satellite C40-C-10Q

HDD-ul are o capacitate de stocare de 32 GB eMMC. Placa video este incorporata si nu are performante deosebite. Sa nu va asteptati sa puteti rula jocuri de ultima aparitie, care necesita cerinte de sistem mai ridicate.

Toshiba Satellite C40-C nu vine cu unitate optica incorporata, insa puteti conecta dispozitive externe in porturile USB. Mai exact, laptopul are 3 usb-uri, din care unul este 3.0, mai are un port HDMI si o iesire audio. Porturile va permit sa partajati fisiere si imagini de pe dispozitivele externe direct pe displayul laptopului.

Fiind un laptop portabil, nu putea lipsi camera web HD. Impreuna cu difuzoarele stereo si cu microfonul incorporat va permit sa purtati discutii on-line pe platformele de profil (de exemplu skype). Cititorul de carduri suporta multe formate, printre care SD, SDHC si MMC.

Cu un sistem de operare Windows 10 pe 64 biti, garantie 24 de luni si un pret rezonabil, Toshiba Satellite C40-C ramane o alegere potrivita pentru toti cei care cauta un laptop portabil cu ecran mai mare, in special pentru aplicatii office si internet.