Vonino CarSafe V1 – dispozitiv de localizare dedicat autovehiculelor

Compania americană Vonino lucrează în echipe, pentru redarea unei experienţe speciale în privinţa design-ului, printr-o artă inginerească de a concepe produse inovative şi dinamice. Capacităţile Vonino sunt unice în domeniul designului, şi sunt susţinute de testările extinse în privinţa materialului din care sunt confecţionate, a tratamentele pentru suprafeţe, reacţia utilizatorului, precum şi în dezvoltarea softwere-lui.

CarSafe V1 este un dispozitiv de localizare destinat autoturismelor. Intefaţa OBD permite să îl poţi monta pe orice autovehicul cu interfaţa de conectare OBD. Cu ajutorul aplicaţiei Vonino Family Tracker vei şti în permanenţă de starea autovehiculului şi vei avea informaţii despre starea maşinii tale. În felul acesta, vei da siguranţă maşinii tale iar tu vei fi mult mai liniştit în privinţa ei. Dacă vei merge la cumpărături va trebui să-ţi parchezi maşina într-o parcare, iar tu îţi vei putea face cumpărăturile în cea mai liniştită stare, ştiind că maşina ta este echipată cu dispozitivul CarSafe V1. În felul acesta vei fi mereu în siguranţă.

CarSafe V1Acesta funcţionează împreună cu aplicaţia Vonino Family Tracker disponibilă în mod gratuit pe Apple App Store şi pe Google Play, putând să fii mereu la curent cu starea maşinii şi locul în care se află aceasta. Oriunde te-ai afla, poţi monitoriza distanţele ce au fost parcurse precum şi comportamentul şoferului în momentul conducerii, dar şi alte detalii preluate din ECU-ul maşinii.

Folosind CarSafe V1 împreună cu aplicaţiei Vonino Family Tracker, locaţia curentă a maşinii tale va fi disponibilă oricând cu uşurinţă. Funcţia Zona de siguranţă este un gard virtual în jutul unui perimetru ales de tine. În momentul în care îl vei activa, vei fi notificat de fiecare dată când autovehiculul iese din aria acestuia. În cazul unui accident, cu funcţia SOS se va preseta un set de numere ce vor primi automat un SMS, cu anunţul accidentului şi locul unde acesta se află. Cu funcţia Traseu se va înregistra traseul parcurs de autovehicul, într-o perioadă aleasă de tine, putând vedea întreaga călătorie, inclusiv perioadele când acesta a staţionat.

CarSafe V1 este compatibil cu Android şi IOS prin aplicaţia disponibilă atât pe Apple App Store cât şi pe Google Play. Datele cu informaţiile autovehiculului cu privire la starea maşinii, sunt înregistrate şi transmise prin intermediul conectorului OBD. Acest dispozitiv conţine mai multe funcţii şi alerte precum Alertă condus necorespunzător, Raport distanţe parcurse, Raport consum combustibil, Alertă temperatură motor, Alerte erori de funcţionare ale motorului, Alertă depăşirea limitei de viteză setată şi alertă Deconectare dispozitiv, în cazul în care ai deconectat din greseală CarSafe V1.

Acesta este un produs ce face parte din categoria Family Tracker, deţinând un Slot Sim de tip 1 x mini Sim compatibil cu reţelele mobile 2G-GSM 850/900/1800/1900, EDGE, GPRS. Dispozitivul este dotat cu un procesor MT6260 al producătorului Mediateck, având seria Cortex A7 şi deţine tehnologia GPS numai pentru localizare, și LBS pentru poziționare prin serviciul de date GRPS. Mai dispune și de un port micro USB. Bateria de tip Li-On 3.7 V are o capacitatea de 180 mAh, putând fi încărcată cu încărcătorul microUSB DC 5V.2A.

Dimensiunile sale sunt foarte mici, de doar 60 x 46 x 27 mm şi are o greutate de 62 grame, fiind foarte practic şi util în folosire, iar culoarea este neagră. Ca şi design arată ca un stik USB, putând fi confundat cu uşurinţă. Are un preţ foarte accesibil şi poate fi achiziţionat de oricine îşi doreşte siguranţa maşinii dar şi a propriei persoane.