Wellington 50FHD282 – calitate pentru sunet şi imagine TV

Cu un design destul de atrăgător, într-o carcasă de culoare neagră, un display impresionant ce are o diagonală de 127 cm, încadrat de o ramă subţire, Welington 50FHD282 îţi trezeşte interesul. Acesta este un Non Smart Tv de tip LED, cu funcţia de monitor şi face parte din noua gamă 2016. Sistemul audio al acestuia este de tip Stereo şi este compus din două boxe ce au o ieşire a sunetului de 8 w, deţinând caracteristicile superioare de sunet NICAM Stereo,  Equalizer, BASS /TREMBLE,  Dolby Digital Plus, DDCO,  Surround Sound. NICAM Stereo este o formă de compresie lossy pentru audio digitale sau pentru transmisii de sunet Tv stereo, Equalizer creşte sau scade anumite frecvenţe din spectrul audio, Dolby Digital Plus este un sistem de procesare a sunetului, controlând până la şase canale de sunet care îşi desfăşoară activitatea pe întregul spectru audio, iar Surround Sound este utilizat pentru proprietatea sa de a da spaţialitate sunetului. Puterea consumată de energie electrică este de 71 W.

wellingtonDisplay-ul are o diagonală de 127 cm cu rezoluţia Full High Definition, având un contrast dinamic de 5000:1, cu un contrast nativ de 1200:1, luminozitatea de 300 cd/mp şi un timp de răspuns destul de bun de 6,5 ms. Rezoluţia ecranului este de 1920 x 1080 pixeli în aspect imagine 16:9. Pentru a da performanţă sistemului video, Wellington a adăugat câteva caracteristici superioare de imagine  şi anume Zoom Mode, Comb Filter 2D/3D, CTI/LTI, Digital Noise Reduction, Dynamic contrast, Progresive scan. Catacteristica superioară Comb filter 2D/3D are rolul de a descompune un semnal video din surse analogice în luminanţă şi crominanţă, dând calitatea atât contrastului cât şi spectrului de culori, eliminând zgomotul, tranziţia şi prelucrarea ulterioară. Unghiurile de vizualizare de 178/178 fac să poţi privi către Tv din orice colţ al încăperii, fără ca imaginile să pară distorsionate. Deţinând aceste caracteristici şi funcţii imaginile sunt redate cu acurateţe, strălucire şi culori aproape de natural.

Pentru transmisie şi recepţie acesta a fost dotat cu un tuner digital DVB T/C, o intrare pentru redare video şi un port pentru intrare antenă, precum şi caracteristica specială Player multimedia integrat. Conexiunile se fac prin Slot CI+,  PC, Audio In, Digital Audio out şi  HDCP 1.2 cu conectori intrare PC – D sub 15 pini, 1 intrare USB 2.0, o intrare video composite, o intrare SCART, o intrare pentru căţti minijak si 2 porturi HDMI. Pentru calitatea şi utilizarea programelor acesta mai deţine şi caracteristicile speciale NTSC Playback, Sleep, Timer, Hotel Mode, Child Lock, 3 Way Switch, Feature OSD.

Ca toate LED Tv-urile de la Wellington, şi acest Televizor LED Wellington, 127 cm, 50FHD282 are un preţ deosebit de mic, putând să-l achiziţionezi în primul rând pentru preţ şi în al doilea rând pentru calitatea şi funcţiile pe care le deţine.