Whirlpool AKP 738 IX – cuptor elegant cu pret bun

 

Cuptorul încorporabil este mașina de gătit folosită în bucătărie  pentru prepararea termică a alimentelor. Cuptoarele încorporabile reprezintă varianta modernă a aragazurilor clasice pe care le găsești în orice casă, ce funcționează pe bază de gaz lichefiat sau gaz natural. Aceste aragazuri au fost brevetate de James Sharp în anii 1820.

Alegerea unui cuptor încorporabil poate deveni o adevărată aventură, având în vedere sumedenia de modele și tehnologiile cu care sunt dotate. Acesta a devenit un aparat electrocasnic foarte important și foarte util pentru bucătăria ta.

Cuptorul incorporabil Whirlpool AKP 738 IX, funcționează cu alimentare electrică, are o capacitate de 65 l și face parte din clasa de eficiență energetică A. Controlul cuptorului se face mecanic și dispune de iluminare electrică, făcând astfel verificarea preparatelor pe care le gătești, fără a mai deschide ușa cuptorului.  Programul grill se face cu convecție de aer, ceea ce face ca preparatele să fie rumenite și nu arse, datorită aerului fierbinte distribuit uniform în interiorul cuptorului, și are un număr de 5 funcții. Funcția Clean Smart permite autocurățarea cuptorului în mod automat, fără să te mai chinui cu tot felul de perii și substanțe chimice pentru îndepărtarea grăsimii, ușurându-ți astfel munca. Deoarece panourile laterale sunt catalitice, ceea ce înseamnă că aceste panouri sunt acoperite cu email microporos special, ce au funcția de a absoarbe stropii de grăsime, se recomandă ca după folosire să se efectueze un ciclu de autocurățare. Pentru a aduna grăsimea ce se scurge de la anumite preparate, cuptorul încorporabil deține o tavă pentru scurgerea grăsimii. Indicat ar fi ca în această tavă să se pună puțină apă pentru a evita producerea fumului rezultat în urma topirii grăsimii. Funcția de decongelare permite decongelarea alimentelor și practic pregătirea lor într-un timp real redus. Nu deține timer și rotisor.

Cuptor incorporabil Whirlpool AKP 738 IX, Clasa A, 5 functii, Grill, Decongelare, Inox

Dimensiunile sale sunt de 59.5 x 59.5 x 564 cm și are o greutate de 24 kg.

Design-ul este unul inovator, elegant cu linii bine definite, confecționat din Inox de culoare gri. Pe ușa cuptorului încorporabil se află logo-ul Whirpool, iar în partea superioară a cuptorului se află 3 butoane pentru accesarea programelor și a funcțiilor pe care le deține.

Cuptorul incorporabil Whirlpool AKP 738 IX cu  dimensiunile sale practice, se încadrează foarte bine în mobilierul bucătăriei la o înălțime apreciată doar de tine, în funcție de cum îți este cel mai util, acesta fiind și avantajul cuptorului încorporabil. Trebuie să vă asigurați că materialul din care este confecționat mobilierul rezistă la temperaturi de peste 90 de grade.

Prețul Cuptorului incorporabil Whirlpool AKP 738 IX este unul relativ mic, disponibil pentru orice buzunar și dacă esti în căutarea unui cuptor încorporabil ți-l recomand cu toată căldura pe acesta.